31 Ağustos 2019 Cumartesi

Doğal gaza zam üstüne zam geliyor ama vatandaş zaten faturasını ödeyemiyor

Doğal gaza art arda zam yapılırken EPDK verileri vatandaşın zaten doğal gaz faturalarını ödemekte zorlandığını ortaya koydu. Geçen yıl 1 milyon 181 bin abonenin doğal gazı, faturayı ödeyemedikleri için kesildi.

BOLD ÖZEL – Doğal gaza bir ay geçmeden yeni bir zam daha yapıldı. 30 gün içerisinde yapılan toplam zam oranı yüzde 33’e yaklaştı. Doğal gaz faturalarını ödeyemeyen 1.5 milyon aile, şimdi faturalarını hiç ödeyemez hale gelecek.

1 Eylül’den itibaren doğal gaza yüzde 14.9 zam

TÜKETİCİ FATURAYA İTİRAZ EDİYOR

Türkiye’de yaklaşık 15 milyon doğal gaz abonesi bulunuyor. Geçen yıl bunların yaklaşık yüzde 10’unun doğal gazı kesildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) verilerine göre 2018 yılında dağıtım şirketleri tarafından 1 milyon 552 bin 65 adet geçici gaz kesintisi yapıldı.

Bu kesintilerin yaklaşık yüzde 76,12’si (1 milyon 181 bin 431 abone) fatura bedelinin zamanında ödenmemesi, yüzde 16,97’si de kaçak ve usulsüz doğal gaz kullanımından oldu.

Doğal gaza gelen zamlar sonrası kabaran faturalara itirazlar artıyor. Geçen yıl tüketicilerin ölçme hassasiyeti, arıza, hatalı okuma gibi nedenlerden faturalara yaptığı itirazlar 614.722 adet olarak kayıtlara geçti.

Erdoğan’a idam uyarısı: Türkiye seçilmiş başbakanını sehpaya gönderdi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder