28 Ağustos 2019 Çarşamba

HDP’den kayyımlara karşı 3 aşamalı yol haritası

Üç büyükşehir belediyesine kayyım atanan HDP yol haritasını belirledi. 3 kentte kesintisiz oturma eylemleri yapılacak, TBMM “acil gündem” ile toplantıya çağrılacak ve diplomatik temaslara ağırlık verilecek.

BOLD – HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine 19 Ağustos’ta kayyım atanmasını görüştü. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli başkanlığında toplanan MYK üç aşamalı bir yol haritası belirledi.

KESİNTİSİZ OTURMA EYLEMLERİ

MA’nın haberine göre, kayyımlara karşı önceki toplantıda “kesintisiz eylem” kararı alan HDP, bu karara dair eylem planlaması çıkardı. Buna göre, sivil itaatsizlik eylemleri ile kayyımlara karşı mücadeleye devam edilecek. Yerlerine kayyım atanan belediye eşbaşkanları görevlerine iade edilene kadar kesintisiz oturma eylemleri başlatılacak. Yine bu eylemlere batı illerinden destek ziyaretlerinin sürmesi sağlanacak.

İSTANBUL VE İZMİR’DE KİTLESEL MİTİNG

MYK’da kayyım protestolarının batı metropollerine taşınması kararı da alındı. Bu kapsamda 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, Diyarbakır ve Van’ın yanı sıra İstanbul ve İzmir’de kitlesel miting yapılması planlandı. Batı kentlerinde düzenlenecek konferans, panel ve söyleşiler aracılığıyla kayyım atamaları ve kayyımların pratikleri batı kamuoyuna anlatılacak.

TBMM ‘ACİL GÜNDEM’ İLE TOPLANTIYA ÇAĞRILACAK

MYK’da alınan diğer bir karar ise, 1 Ekim’de açılacak olan Meclis’in “acil gündem” ile daha önce açılması çağrısı oldu. Çağrı, parlamentonun acilen toplanıp, kayyımları gündeme alması yönünde olacak. HDP, kayyımlara karşı ülke içerisinde atılacak bu adımların yanı sıra diplomatik temaslarını da arttıracak. Bu kapsamda Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Konseyi (AK) ile AK Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirilip, hükumet üzerinde kayyum atamalarından geri adım atması konusunda baskı kurulmasını isteyecek.

Temelli: 28 Şubat aklı AKP eliyle devrede

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder