29 Ağustos 2019 Perşembe

“Erdoğan aba altından sopa göstererek iktidarını var etmeye çalışıyor”

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni kayyım ve fezleke tehdidine tepki gösterdi: “Topluma aba altından sopa göstererek iktidarını var etmeye çalışıyor.”

BOLD – Erdoğan, 3 büyükşehir belediyesine kayyım ataması ile ilgili yaptığı konuşmada, “Meclis açıldığı andan itibaren bu noktada önümüzde çok dosya var” dedi. Erdoğan’ın bu açıklaması milletvekili dokunulmazlıklarının gündeme gelebileceği ve yeni kayyım atamalarının sinyali olarak yorumlandı.

BU AÇIKLAMALAR TEHDİTTİR

Demokratik Alevi Derneklerini ziyaret eden Sezai Temelli, Erdoğan’ın topluma aba altından sopa göstererek iktidarını var etmeye çalıştığını vurguladı. Temelli şöyle devam etti:

“Kayyum, hukuku yok saymaktır. Cumhurbaşkanının bu son açıklamaları tehdittir. Parlamento üzerinden toplumu tehdit ediyor. Devlet rasyonel dediğimiz aklı yitirmiş durumda. Devlet bir akıl tutulması yaşıyor. İktidarda bunun baş aktörüdür. Arkada bıraktığımız 4 buçuk yılın okumasını yapsalar en kritik eşiklerden biri dokunulmazlıkların kaldırılmasıdır. Siyaseti kötürüm bıraktı.”

DEMOKRATİK ANAYASAYA İHTİYAÇ VAR

Temelli, Türkiye’nin demokratik bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirtti. “Çünkü Türkiye’de birçok toplumsal kesim, kendisini anayasada bulmamaktadır. Bu toplumsal barışın inşasını engelleyen, yok eden bir sürece neden olmaktadır. Türkiye’de bugün 12 Eylül’ün ıstırabı yaşanmaktadır. 12 Eylül’ün aklı toplumu tek tipleştirmeye dönük bir akıldı. Bu mirasa bugün sahip çıkanlar, Türkiye’nin bütün farklılıklarını tek tipleştirmek istemektedir.”

YARGISAL MAĞDURİYETLER BÜYÜYOR

MA’nın haberine göre, Türkiye’de çok ciddi mağduriyetlerin yaşandığına vurgu yapan Temelli, bu mağduriyetlerin ortadan kaldırılması için yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda acil atılması gereken adımların olduğunu ifade etti. Toplumda bu yönlü büyük bir beklentinin olduğunu söyleyen Temelli, “ İktidar bunu önümüze getirdi ve sonra adeta bunu unutmaya çalışmakta. Oysa Meclisin bugün kapalı olduğu bu koşullarda bu mağduriyetler büyümekte” diye konuştu.

ALEVİ TOPLUMUNUN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ

Türkiye’de toplumsal kesimlerin yok sayıldığını, siyasetin dışına itildiğini belirten Temelli, özellikle Alevi toplumunun talepleri, sorunlarının çözümünün de demokrasi zemininde buluşmaktan geçtiğini söyledi. Temelli, “Bugün Türkiye’de yaşayan Aleviler ortaya koymuş oldukları görüşlerle, fikirleriyle Türkiye toplumunu bir arada tutan bir arada olma iradesini pekiştiren bir anlayıştır” şeklinde konuştu.

DAVUTOĞLU DÖNSÜN KENDİ YAPTIKLARINA BAKSIN

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarını da değerlendiren Temelli, “Siyaseti HDP düşmanlığı üzerinden yapan bir akıl, Türkiye’ye kazandıracağı bir şey yoktur. HDP, 7 Haziran’a giden süreç, sonrası ve bugün de aynı çizgisini koruyor. Davutoğlu dönsün o tarihte kendi yaptığı açıklamalara baksın ve özeleştiri versin. HDP ile uğraşarak siyaset yapma zamanı geçmiştir” dedi.

HDP’den kayyımlara karşı 3 aşamalı yol haritası

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder