18 Kasım 2019 Pazartesi

Allah’ın lütfu açıklaması-2: Bunları normal atsaydık 2030’a kadar sürerdi

Numan Kurtulmuş, beraat edenlerin de örgüt üyesi olduklarını savundu ve “normal prosedürler işletilseydi bunları 2030’a kadar kamudan atamazdık” dedi.

BOLD – Tartışmalı 15 Temmuz darbe girişimini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Bu bize Allah’ın bir lütfu” sözleriyle değerlendirmişti. Erdoğan bu sayede Hizmet Hareketi üyelerinin devletten kolaylıkla temizlendiğini kastetmişti. Benzer bir açıklama Erdoğan’ın yardımcısından geldi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Normal süreçlerle bunları memuriyetten çıkarmaya kalksaydık 2030 yılını bulurdu” dedi.

Kurtulmuş, katıldığı youtube yayınında 150 bin kamu çalışanının birkaç hafta içerisinde işten çıkartılmasıyla ilgili eleştirileri yanıtladı.

Kurtulmuş, Gülen Hareketi’yle mücadelede daha geçen hafta ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alanlar olduğunu, binlerce mahkumiyet kararı bulunduğunu söyledi ve “Eğer 15 Temmuz’dan bu yana bunları normal süreçlerle devletten atmış olsaydık, 2020’ye kadar 2030’a kadar bunları devlet memurluğundan çıkartamazdık. Devlet kendisini korumak için böyle acil olağanüstü bir tedbir almıştır. Devlet memurluğundan atılanlar için bir mekanizma da kurduk, gidip itiraz edebiliyorlar.” dedi.

“BERAAT ETSEN DE ÖRGÜT ÜYESİSİN”

Yargılanıp beraat eden kişilerin bile itiraz mekanizmasından sonuç alamadığı ve kamudaki görevlerine dönemediklerine ilişkin eleştirilere Kurtulmuş, tartışılacak bir yanıt verdi. Kurtulmuş’a göre yargıdan beraat kararı almak örgüt üyesi olmadığını ispatlamak anlamına gelmiyor:

“Beraat etmiş olmakla örgüt üyeliği arasında birebir ilişki yoktur. Bir adam isnat edilmiş suçtan beraat etmiş olabilir ama bu örgüt üyesi olmadığı anlamına gelmez. Örgüt üyeliğini zaten başka delillerle ortaya koyuyorsunuz. Örgüt üyeliği kesin ama bir suç işlememiş.”

Numan Kurtulmuş’un sözlerinin aksine terör örgütü üyeliği, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suç ve cezası 6.5 yıldan başlıyor.

Ancak yargılandıktan sonra beraat etmiş ve örgüt üyesi olmadığını ispat etmiş binlerce eski kamu çalışanı yine de görevlerine iade edilmiyor. Bu kamu çalışanlarına göre devletin elinde kara listeler bulunuyor ve beraat etmiş olmanız, isminiz bu listelerde varsa hiçbir anlam taşımıyor.

Fatih Murat Coşkun onlardan biri. 15 Temmuz’dan sonra kamudaki görevinden ihraç edilen Coşkun, 8 ay tutuklu kaldıktan sonra yargılandığı davadan beraat etti. Coşkun terör örgütü üyesi olmadığını yargı kararıyla ispatladı ancak yine de görevine iade edilmedi.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder