12 Mayıs 2020 Salı

Bal, Doku ve Diril bulunamıyor!

Mehmet Bal 110, Hurmuz Diril 123, Gülden Doku 129 gündür kayıp. Yakınlarınca akıbetlerine yönelik endişe her geçen saniye artarken Bal, Diril ve Doku’ya dair şimdiye kadar somut bir bilgi ortaya çıkmadı.

BOLD – Silivri Cezaevi’deki oğlunu ziyaret için 24 Ocak’ta Batman’dan İstanbul’a gelen ve MOBESE kayıtlarında en son Eminönü’nden Kadıköy vapuruna bindiği görülen Mehmet Bal’dan 110 gündür haber alınamıyor. Şırnak’ta 11 Ocak’ta kaybolan Diril çiftinden Şimon Diril’in cansız bedeni 20 Mart’ta bulundu ama Hurmuz Diril sağ mı ölü mü 123 gündür bilinmiyor. Tunceli’de 5 Ocak’ta kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’yu ise ailesi 129 gündür umutla bekliyor. Acılı aileler her yolu deniyor fakat şimdiye kadar sonuç alınamadı. Ailelerin ve avukatların ortak talebi; etkin soruşturma yürütülmesi.

VAPURDAN İNDİĞİ TESPİT EDİLEMEDİ DİYOR

Cumhuriyet’ten Mehmet Kızmaz’ın haberine göre Mehmet Bal’ın avukatı Ahmet Çelik, 27 Ocak’ta başlayan soruşturmaya 28 Şubat’ta takipsizlik kararı verildiğini belirtti. “İtiraz ettim ama henüz bir karar verilmiş değil. Dosya da Eminönü’de vapura bindiği görüntüsü var ama inerken ya da vapurdan herhangi bir görüntü yok. Bu konuda bir çalışma yapılmadığı için dosyada sadece, ‘vapurdan indiği tespit edilemedi’ deniliyor” diye konuştu.

TAHMİNİMİZCE BABAMI DA ÖLDÜRÜP NEHRE ATTILAR

Asuri Diril çiftinin oğlu İstanbul Keldani Kilisesi Papazı Remzi Diril, hala kayıp babası Hurmuz Diril ile ilgili “Savcı bey ile avukatımız aracılığıyla irtibat halindeyiz. Dosyanın akıbeti açısından elinden geleni yapıyor. Ama yine de hukuksal olarak hiç bir şey yürümüyor. Elimizde somut bir şey yok. Şu şudur diyemiyoruz. Annemin patoloji raporu çıkmadı ama ön otopsi raporu çıktı. Ölüm nedeni yaralanma olarak belirtilmiş. Tahminimizce babamı da öldürüp nehre atmışlardır. İnşallah sağ bulunur” dedi.

ŞÜPHELİ ZAYNAL VE POLİS BABASI İLE İLGİLİ HİÇBİR ŞEY YAPILMADI

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun avukatı Ali Çimen de, dosyanın, soruşturmanın ilk aşamalarında intihar algısıyla yanlış yönlendirildiğini savundu. Olayda şüpheli diye geçen Zaynal Abakarov’un gözaltına dahi alınmadığını söyleyen Çimen şunları aktardı: “Şüpheli, Gülistan ile bir gün önce kavga ediyor, vatandaş ihbar ediyor ve polislik oluyor, Gülistan’ın kaybolduğu gün de onunla en son o görüşüyor. Kaybolmadan önce de Zaynal’ın ailesi evde büyük tartışma yaşamış. En önemlisiyse Zaynal, Gülistan’ın kaybolduğu gün saat 17:00 gibi, Gülistan’ın arkadaşı G.’ye, ‘Bunu, o kendi kendine getirdi’ diye mesaj atıyor. G., karakola bildiriyor. Nedense dosyada intihar algısı dışında, cinayet şüphesiyle ilgili bir şey düşünülmüyor ve bu yönde ciddi bir şey yapılmıyor. Gülistan’ın kaybolduğu gün, Zaynal’ın polis babası E.Y. izinli, ne yaptığı belli değil. Dosyada onunla ilgili herhangi bir şey yok. Gülistan’ın ailesi, ‘Madem barajda arıyorsunuz barajı boşaltın’ diyor. Vali bey barajın boşaltılması ile ilgili herhalde aileye söz vermiş ama DSİ, kapakların açılmasının maliyetli olacağını belirtmiş.”

10 aydır kayıp KHK’lı Yusuf Bilge Tunç’un ailesi: Artık hayatından endişe ediyoruz

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder