12 Mayıs 2020 Salı

Erdoğan AKP’liler siyasi malzeme yapsın diye mi Kuran okuyor?

Gazeteci Kazım Güleçyüz, medyaya servis edilen Kuran okuyan Erdoğan görüntülerinin AKP’li politikacılar tarafından siyasi çıkar amaçlı malzeme olarak kullanıldığına dikkat çekti.

BOLD – Yeni Asya gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kuran okuduğu görüntülerinin servis edilmesini eleştirdi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Güleçyüz, servis edilen görüntülerin siyasi çıkar amaçlı kullanıldığını söyledi.

SİYASİ HESAP İMASI

Görüntülerin AKP’li siyasiler tarafından sosyal medyada siyasi malzeme olarak kullanıldığına da dikkat çeken Güleçyüz, ”Ramazan-ı Şerifte hatim mukabelesi Allah rızası için mi okunur; yoksa görüntüleri çekilip medyaya servis edilmek ve bir AKP İl Başkanına “Allah’ım, bize milleti gibi inanan ve milleti gibi okuyan bir Cumhurbaşkanı verdiğin için Sana sonsuz hamdüsenalar olsun” dedirtmek için mi? diye sordu.

ADALET HATIRLATMASI

Kuran okuyan Erdoğan görüntülerini medyaya servis edenlere seslenerek adaletten bahseden Güleçyüz,”Kur’an’ın dört esasından biri adalettir ve Maide Sûresinin 8. ayetinde “Bir kavme olan kininiz, sizi adaletsizliğe sevk etmesin. Adaletli olunuz” buyrulur. Bir defa daha hatırlatalım” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın Hatim yaptığına ilişkin Kuran okurken çekilmiş görüntüleri, AKP’li hesaplar tarafından sosyal medyada çokça paylaşılmıştı. Görüntülerin AKP’li siyasiler tarafından da paylaşılması Kuran’ın siyasi malzeme olarak kullanıldığı yorumlarına neden olmuştu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder