14 Mayıs 2020 Perşembe

Erdoğan İş Bankası için talimatı verdi: Bir an önce bitirin!

CHP’nin Türkiye İş Bankasındaki hisselerinin Hazine’ye devri için başlatılan çalışmayla ilgili AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘bir an önce sonlandırılması’ talimatı geldi.

BOLD – Türkiye’nin ekonomik sıkıntılar çektiği bir dönemde Türkiye İş Bankasındaki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) hisselerinin Hazine’ye devri ile ilgili AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, emriyle bir süreç başlatılmıştı.

EN GEÇ 10 GÜNDE TAMAMLAYIN TALİMATI

Hürriyet’ten Gizem Karakış’ın haberine göre önceki günkü AKP MYK toplantısında Erdoğan, AKP’nin hisse devriyle ilgili kurduğu komisyonun, Anayasa, uluslararası hukuk, medeni hukuk ve siyasi partiler mevzuatı üzerinde çalışarak, hazırlığın en geç 10 günde tamamlanması talimatı verdi.

ATATÜRK MİLLETİN ATASI MÜLKÜ DE MİLLETİN

AKP Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Nuretttin Canikli’nin sunum yaptığı toplantıda, çalışma ile ilgili bu hafta Meclis ve AKP’de toplantılar yapılmasına karar verildi. Erdoğan, “Mevzuat belli, CHP’nin süreci nasıl yönettiği belli. Fazla geciktirmeyin. Atatürk bütün milletin atası ve sahip olduğu mülk de milletin mülkü, onların şimdi artık partiler arası bir parti CHP’de olması adil değil hem de haklı değil” şeklinde konuştu.

DP’NİN 1953’DEKİ KANUNU ÖRNEK ALINACAK İDDİASI

Edinilen bilgiye göre AKP, Demokrat Parti’nin 1953’te çıkardığı ve Atatürk’ün vasiyetine rağmen bankanın tüm mirasını Hazine’ye devreden kanunu misal alacak.

Virüsten korusun diye üfledi, tüm mahalleyi hasta etti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder