14 Mayıs 2020 Perşembe

Kılıçdaroğlu: “Hangi darbeden söz ediyorlar. Yargı, Meclis vesayet altında”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, iktidarın artan darbe söylemleriyle ilgili “Hangi darbeden söz ediyorlar. Yargı, Parlamento vesayet altında. 20 Temmuz sonrası Türkiye sivil darbe süreci yaşıyor” dedi.

BOLD – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir’e konuk oldu. Darbe tartışmalarına tepki gösterdi. “Hangi darbeden söz ediyorlar. Yargı, Parlamento vesayet altında. Parlamentoyu vesayetten kurtarmalıyız; darbe yasalarını değiştirmeliyiz. Bunu yaparlarsa darbeye karşı olduklarına inanırız. 20 Temmuz’dan sonra Türkiye sivil darbe süreci yaşıyor” diye konuştu.

BEŞİKTEKİ ÇOCUĞU BİLE ÖLDÜRMEYİ GÖZE ALAN KİŞİ

İktidarın vatandaşı kutuplaştırıp birbirine düşman etmeyi amaçladığını belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Beşikteki çocuğu bile öldürmeyi göze alan bir kişiden Müslüman olur mu? Hadi adamı öldürdün; çocuğundan ne istiyorsun? Bu kadar kin ve öfkeyi yaratan siyaset ortamının aktörü kim? Yazıktır günahtır ya! Millet can derdinde bunlar başka bir şeyin derdinde” ifadelerini kullandı.

HAYIR YAPMAYIZ DİYORLAR KENDİLERİNİN BİLECEĞİ İŞ

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘masa önerisi’ ile ilgili da şunları söyledi: “Masa tartışması çok iyi niyetlerle bir öneri. Türkiye’nin dünya kadar sorunu var. Bunların çözülmesi için oturup beraber çözüm bulabiliriz. Parti ayrımı yapmadan, gerginlik yaratmadan sorunları çözebiliriz. ‘Hayır, yapmayız’ diyorlar. Kendilerinin bileceği iş. Bu çağrı, demokratik standartları yükseltmek açısından önemli.”

ÇÜRÜME YUKARIDA BAŞLADIYSA DOZU ARTARAK SÜRER

Kılıçdaroğlu, Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar’ın kız öğrencilerle ilgili sözleri sonrası istifası ile ilgili de “Çürüme yukarıda başladıysa, aşağı doğru çürümenin dozu artarak devam eder. Devletin bütün kurumlarında çürüme devam eder. Üniversiteler, dekanlar hepimizin göz bebeğiydi. Liyakat, ehliyet, adalet yok olduğunda devletteki çürümenin nereye geldiğini görüyoruz” tespiti yaptı.

Korona risk grubundaki tutuklu gazeteci Çetin Çiftçi’nin testi pozitif

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder