16 Mayıs 2020 Cumartesi

Korona turizmi: 20 Mayıs’tan itibaren 31 ülkeden hasta gelecek

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs tehdidi altında sağlık turizmi sürecini başlatıyor. 20 Mayıs itibarıyla 31 ülkeden hasta kabul edileceği açıklandı. Bakanlığın ilgili resmi yazısı tüm valiliklere gönderildi.

BOLD – Pandeminin bütün dünyayı kuşattığı bir dönemde iktidar, ‘sağlık turizmi’ kapısını açıyor. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Tekin imzalı ‘Kovid-19 Pandemisi Süresince Uluslararası Sağlık Turizmi Kapsamında Ülkemize Gelecek Hasta ve Hasta Yakınları Hakkındaki Tedbirler’i içeren resmi yazı, Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ (USHAŞ) ile valiliklere gönderildi.

IRAK’TAN KAZAKİSTAN’A YUNANİSTAN’DAN PAKİSTAN’A LİSTE UZUN

Türkiye, 20 Mayıs’tan itibaren Irak, Libya, Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan, Özbekistan, Rusya, Kazakistan, Yunanistan, Ukrayna, Cezayir, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Romanya, Sırbistan, Bulgaristan, Moldova, Somali, Kuveyt, Cibuti, Katar, Bahreyn, Umman, Almanya, İngiltere, Hollanda, Pakistan, Kırgızistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelecek hastaları kabul edilecek.

GÖZ HASTALIKLARI DA VAR ÜREMEYE YARDIMCI TEDAVİ UYGULAMALARI DA

Ortopedi ve travmatoloji, genel cerrahi, çocuk cerrahisi, üroloji, göz hastalıkları, kardiyoloji, kalp ve damar cerrahisi, cerrahi onkoloji, jinekolojik onkoloji cerrahisi, tıbbi onkoloji, radyasyon onkolojisi, beyin ve sinir cerrahisi, hematoloji, yoğun bakım ile üremeye yardımcı tedavi uygulamaları, organ nakli ve kemik iliği nakli alanlarında hasta alınacak.

BİR HASTA İLE EN FAZLA İKİ REFAKATÇİ GELEBİLECEK

Kabul edilecek hastalar, USHAŞ’ın hasta takip sistemine kaydedilecek ve ön onay sonrası ilgili birimlere izin yazıları yazılacak. Bir hasta ile en fazla iki refakatçinin gelişine izin verilecek. Hasta ve refakatçileri seyahat, ülkeye giriş, transfer ve izolasyonu gibi konularda belirlenen kurallara uyacak.

HAVAALANI VE HUDUT KAPILARINDA PARAYLA PCR TESTİ YAPILACAK

Hasta ve refakatçileri, hava yolu ile İstanbul Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan, kara yolu ile Kapıkule Hudut Kapısı ve Sarp Hudut Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapabilecek. Hasta ve refakatçilerine ücret karşılığı havaalanları ve hudut kapılarında Kovid-19 PCR testi yapılacak veya PCR testi için numune alınacak.

RTÜK Başkanı Şahin: Erdoğan’ın talimatını emir telakki ederiz

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder