15 Mayıs 2020 Cuma

Toplam vergilerin yüzde 12’si sigaradan

Sigaradan alınan vergi bir yıl içinde 5 kez arttırıldı. Geçen yıl sigaradan alınan verginin toplam vergiler içerisindeki oranı yüzde 7.4 iken, bu oran bu yıl yüzde 12’ye çıktı. Bir ayda tiryakilerin cebinden Hazine’ye 4.4 milyar vergi aktarıldı.

BOLD – Sigaradan alınan vergiye bir yıl içinde 5. kez zam yapıldı. Bu durum vergi tahsilatı oranlarına da yansıdı. Geçen yıl toplanan vergilerin yüzde 7.4’ü sigaradan elde edilirken bu oran bu yıl yüzde 12’ye çıktı.

BİR PAKET SİGARADAN 9.13 TL VERGİ ALINIYOR

Sigaralardan toplanan ÖTV’ye zam yapıldı. Bu artışla birlikte sigaradan toplanan vergi, bir yıl içinde yüzde 71 oranında artırılmış oldu. Geçen yıl mayıs ayında 5,35 lira olan bir paket sigaradan alınan vergi tutarı son artışla birlikte 9.13 TL’ye yükseldı. Bu zam sonrasında piyasada satılan en ucuz sigara 2 lira zamlanarak 13,5 liraya yükselecek.

TİRYAKİLERDEN HAZİNEYE 4.4 MİLYAR VERGİ

Sigaradan alınan verginin artırılması vergi gelirlerini de arttırdı. Tüm vergi gelirleri azalmasına karşın sigaradan alınan vergi tahsilatı azalmadı. Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre mart ayında 36,9 milyar liralık vergi tahsilatı yapıldı. Sigaradan toplanan vergi tahsilatı mart ayında 4,4 milyar lirayı buldu. Geçen yıl mart ayında vergilerin yüzde 7.4’ü sigaradan elde edilirken bu oran bu yıl yüzde 12’ye çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan KHK’lı cevabı: Devlet hizmetinden faydalanamaz!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder