14 Mayıs 2020 Perşembe

Virüsten korusun diye üfledi, tüm mahalleyi hasta etti

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, korona taşıyıcısı bir kadının, hastalığa karşı bütün mahalle sakinlerini okuyup üflediği ve bölge geneline virüsü yaydığını öne sürdü.

BOLD – Koronavirüs (Kovid-19) korkusu, tedbirsiz hareketlerle hastalığın yayılmasına yol açmayı sürdürüyor. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya’nın aktardığına göre şehirde, virüs taşıyıcısı bir kadın, hastalığa karşı insanları okuyup üfledi. Ancak bu salgından korumaya yardım etmediği gibi yayılmaya sebep oldu.

KARANTİNA UYGULANAN ESKİ BİR BELDEDE GERÇEKLEŞİYOR

Kayseri Telgraf’ın haberine göre Altınkaya’nın konuyla ilgili ‘Kadın okuyup üflemiş virüs yaymış’ başlıklı köşe yazısında şu bilgileri paylaştı: “Kişisel veriler nedeniyle ne mahalle ne de isim vermeyeceğim. Ama siz nere olduğunu anlarsınız. Halen kısmi karantina uygulanan eski bir beldemizde bir otobüs şoförü virüsü ilk olarak bulaştırıyor. Virüsün bulaştığı isimlerden biri de, ‘okuyup-üflemesi kuvvetli’ bir kadın. Mahalle sakinlerinin bir bölümü virüsün bulaşmaması için kadını ziyaret ederek kendilerine de okuyup-üflemesini istiyor. Kadın okuyup üflerken virüsü koca mahalleye yayıyor, iyi mi?”

Kayseri Tabip Odası da sosyal medyadan şu paylaşımı yaptı: “Kayseri’de salgın başladığından beri PCR test pozitif toplam hasta sayımız 800. 30 PCR test pozitif vefatımız, 115 şüpheli koronavirüs (test negatif) vefatımız var. AVM’lere gitmeye çok vaktiniz olacak. Evde Kal Kayseri. Virüs her yerde. Salgın bitmedi. Üfürükçüye de gitmeyin.”

Erdoğan’ın kurmaylarına göre halk bayramda sokağa çıkma yasağını destekliyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder