12 Mayıs 2020 Salı

Yunanistan’dan kritik adım: Suriye özel temsilcisi atandı

Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin tamamıyla güçlü ilişkiler kurmak isteyen Yunanistan, Suriye’ye tecrübeli bir ismi özel temsilci olarak atadı.

BOLD – Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; Tasia Athanassiou Yunanistan’ın Suriye özel temsilcisi olarak atandı.

Büyükelçi Yunanistan adına Suriye’de yapılacak insani yardım faaliyetleri, Suriye’nin yeniden inşaası gibi konulara uluslararası toplum nezdinde yapılacak faaliyetlerde tüm koordinasyondan sorumlu olacak.

Büyükelçi Tasia Athanassiou, 2009-2012 yıllarında Yunanistan’ın Şam Büyükelçisi olarak görev yapmış, 2012 yılında NATO’nun Esad’ı izole etme politikası doğrultusunda Atina’ya çağrılmıştı.

Ancak son dönemde Yunanistan ve Türkiye arasında Ege ve özellik de Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeler Yunanistan’ı bölge ülkeleri yeniden ikili ilişkiler kurmaya zorluyor. Bu hafta içerisinde İsrail ile İkili Savunma ve İşbirliği Anlaşması imzalayan Yunanistan’ın Suriye ile yeniden ilişkileri normale döndürmek için özel temsilcisi ataması Türkiye’nin her geçen gün bölgede ve Doğu Akdeniz’de yanlızlaşıyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder