12 Mayıs 2020 Salı

DİSK’ten işsizlik uyarısı: 16 milyona çıkabilir

Türkiye ekonomisinin uzun bir süredir istihdam oluşturma kapasitesini kaybettiğini öne süren DİSK, TÜİK verilerinde de işgücü ve istihdamın birlikte düştüğünün görüldüğüne dikkat çekti. DİSK, dar tanımlı iş ve istihdam kaybının 12 milyona, geniş tanımlı işsizliğin ise 15-16 milyon civarına ulaşabileceği uyarısında bulundu.

BOLD – Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TUİK) açıkladığı işsizlik verilerinde salgının meydana getirdiği ekonomik depremin sonuçlarının henüz yansımadığına dikkat çeken Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), dar tanımlı iş ve istihdam kaybının 12 milyona, geniş tanımlı işsizliğin ise 15-16 milyon civarına ulaşabileceği uyarısında bulundu.

SALGININ ETKİLERİ DAHA YANSIMADI

DİSK Araştırma Merkezi (DİSK-AR) TUİK’in Şubat 2020 dönemi Hanehalkı İşgücü Araştırması ile İŞKUR tarafından 8 Mayıs 2020’de açıklanan işgücü verilerini değerlendirdi. TÜİK’in verilerinde salgının oluşturduğu ekonomik depremin sonuçlarının henüz yansımadığı belirtilen açıklamada, etkinin haziran ve temmuz ayında ortaya çıkacağını bildirdi.

TÜRKİYE EKONOMİSİ İSTİHDAM OLUŞTURAMIYOR

TÜİK verilerinin bu haliyle bile vahim bir tabloya işaret ettiği belirtilen açıklamada, “TÜİK verilerine göre işgücü ve istihdamın birlikte düştüğü görülüyor. Araştırmalarımıza göre dar tanımlı iş ve istihdam kaybının 12 milyona, geniş tanımlı işsizliğin ise 15-16 milyon civarına ulaşabileceğini tahmin ediyoruz. Ayrıca Türkiye ekonomisi uzun bir süredir istihdam yaratma kapasitesini de kaybetmiş durumdadır. İŞKUR’un nisan ayı bültenine göre işsizlikle ilgili öncü göstergelerden biri olan açık iş sayısı hızla azalıyor. Bu da vahim tabloya işaret ediyor” denildi.

 

Cübbeli’nin rüyası ve Nedim Şener’in kehaneti! Adem Yavuz Arslan yorumladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder