12 Mayıs 2020 Salı

Meral Akşener ile Sırrı Süreyya Önder arasında aracı polemiği

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP’li Sırrı Süreyya Önder’in “Seçim döneminde bize aracı gönderen parti, bugün bize koordinat biçemez” sözlerine cevap verdi. “Ne benim, ne de arkadaşlarımın HDP’ye soru sormuşluğumuz yoktur” dedi.

BOLD – Bidebunuizle programında Yavuz Oğhan’ın sorularını yanıtlayan Meral Akşener, HDP’li Sırrı Süreyya Önder’in, “Seçim döneminde bize aracı gönderen, ‘Şurada kiminle çalışalım? Nasıl yapalım?’ diye fikrimizi merak eden parti, bugün bize koordinat biçemez” sözleriyle ilgili “Ne benim, ne arkadaşlarımın HDP’ye ‘Biz nerede, ne yapalım,’ diye soru sormuşluğumuz resmi, gayri resmi yoktur” dedi.

YAN YANA GELMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Akşener, Sırrı Süreyya Önder’in, İyi Parti’nin HDP’den fikir aldığı yönündeki iddialarına ilişkin, şunları söyledi:

“İsnat eden bunu ispat etmekle görevlidir. Burada asıl dikkatimi çeken saygısızlık konusu. Sayın Önder, bu HDP’nin yönetim kadrosunu PKK’nın yanında gören İyi Parti’yi ve onun genel başkanını saygısızlıkla suçluyorsa şunu mu demek istiyor: ‘Kardeşim biz PKK’nın yanında yöresinde değiliz. Sen bize saygısızlık ediyorsun’ mu demek istiyor? Bunu demek istiyorsa dolandırmaya gerek yok. Açık açık söylemelidir. Biz bundan HDP’nin kurumsal sisteminin yöneticilerinin ‘Bizim PKK’yla herhangi bir alakamız yoktur, bize saygısızlık ediyorsunuz’ sözlerinden ancak memnuniyet duyarız. Ama bugüne kadar bütün mitinglerde terörist başının posteri açıldı, başkan Apo diye gidildi. Heykelinin yapılacağı söylendi.”

BİZE ARACI GÖNDERDİLER

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener,’in “Bizim gözümüzde HDP, terör örgütü PKK’nın uzantısıdır. Kandil’in yanında konumlandırıyoruz” sözlerine HDP’li Sırrı Süreyya Önder cevap vermişti. Önder, “Bize aracı gönderen, ‘Şurada kiminle çalışalım? Nasıl yapalım?’ diye fikrimizi merak eden parti, bugün bize koordinat biçemez. İyi Parti’yi kastediyorum, ‘Bizim nazarımızda şuradadır’ diyemez. Bu saygısızlığı bugün yapabiliyorlarsa o gün bizim bu ilkesel şeyi dayatmış olmamızdandır” dedi.

Fatih Tezcan: ‘Tekrar sokağa çıkarsak karınızı çocuklarınızı nasıl koruyacaksınız’

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder