12 Mayıs 2020 Salı

Sinemaların açılacağı tarih belli oldu

Cumhurbaşkanlığı Normalleşme Planı çerçevesinde Türkiye’de mart ayından beri kapalı olan sinema ve tiyatroların açılacağı tarih de resmi olarak belli oldu.

BOLD– Koronavirüs salgını sebebiyle mart ayından beri hizmet veremeyen birçok sektör, Normalleşme Planı uyarınca 11 Mayıs’tan itibaren faaliyetlerine tekrar başladı. En çok merak edilen alanlardan biri de sinema ve tiyatrolar gibi insanların toplu olarak bulunduğu mekanlardı. Açıklanan plan bu konuyu da netleştirdi. Buna göre sinemalar 1 Temmuz’da açılacak.

SALONLARDA “YENİ NORMAL” ZAMANI

Cumhurbaşkanlığı’nın resmi açıklaması düğün salonu, sinema, tiyatro ve gösteri merkezlerinde kısıtlamaların 1 Temmuz 2020’de kaldırılacağını belirtti. Ancak bu açıklama, 1 Temmuz’dan sonra her şeyin eskisi gibi olacağı anlamına gelmiyor elbette. Toplu etkinlikler ile ilgili her alanda bizleri artık çok sık duymaya başladığımız “yeni normal” standartları bekliyor.

Cumhurbaşkanlığı planında açıklanmasa da öngörülen tarih yaklaştıkça söz konusu mekanlarda hizmetlerin nasıl verileceğine dair genelgelerin yayınlanması bekleniyor. Avrupa’da ve Uzak Doğu’da uygulanan; salonların her gösterimde dezenfekte edilmesi, salona alınacak izleyici sayısının kısıtlanması, oturma düzeninin değiştirilmesi vb. tedbirlerin Türkiye’de de yürürlüğe konması büyük olasılık. Bütün bu “ekstra” tedbirlerin bilet ve hizmet fiyatlarına nasıl yansıyacağını şimdiden kestirmek ise biraz güç görünüyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder