15 Mayıs 2020 Cuma

Prof. Demircan’dan D vitamini ikazı: Kesilecek diye bir şeye kapılmayın

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Demircan, D vitamininin koronaya karşı etkili olduğu iddialarına dair net konuştu: “D vitamini aldık kesilecek diye bir şeye kapılmayalım. Bir anda bilinçsizce tüketmenin manası yok, bazı vitaminler vücutta birikip yan etki yapar.”

BOLD – Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Demircan, D vitamini eksikliği ile koronavirüs (Kovid-19) arası ilişkiyi  değerlendirdi. “D vitaminine bir anda yüklenip bilinçsizce tüketmenin manası yok. Bazı vitaminler vücutta birikip yan etki yapar. Kısa kollu, yüzünüz açık güneşe çıkarsanız, vitamin ihtiyacınızın büyük kısmını alabilirsiniz. Halen eksiklik varsa ölçülür, doktor tavsiyesiyle damla, tablet veya iğne şeklinde verilecekse ona göre hareket edin. Duyduğunuzla hemen her şeye yüklenmeyin” dedi.

GÜNEŞ IŞINLARI ARTTIKÇA ETKİSİ AZALACAK DİYE BEKLİYORUZ

Virüsle ilgili ‘Yaz gelince bitecek’ söylemine ilişkin de şunları aktardı: “Ekvator’un güneyinde neden görülüyor? soruları geliyor ‘Bu doğrudur’ demek için çok erken. Temkinli gitmek lazım. Dünyanın her yerinde, her mevsimde görünebiliyor. ’30 derece oldu virüs bitti’ anlamına gelmemeli. Nem azaldıkça, güneş ışınları çoğaldıkça muhtemelen virüsün etkisi azalacak diye bekliyoruz.”

Tabipler Birliği: “Salgın en az 18 ay sonra kontrol edilebilecek”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder