13 Mayıs 2020 Çarşamba

Sancar: “HDP’nin gövdesi Kürt’tür! En önemli önceliğimiz Kürt sorunu”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Ahmet Şık’ın istifasıyla ilgili “Kendisi konuşmadıkça tek kelime etmem” dedi. HDP’yi de şöyle tanımladı: “Kürt siyasal geleneği tecrübeleri, bedelleri üzerinde inşa edilmiş bir parti. En önemli önceliğimiz Türkiye’nin, bütün sorunların kilidi gördüğümüz Kürt sorunu.”

BOLD – İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın istifası sonrası HDP’de başlayan tartışma devam ediyor. Kars Belediye Başkanı ve eski Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen’nin ‘yapısal sorunlar var’ tespitiyle katıldığı tartışmada, Eş Genel Başkan Mithat Sancar’dan ‘HDP tanımı’ hamlesi geldi. “Gövdemiz Kürt’tür. Bizi kuran Kürt siyasal geleneği. En önemli önceliğimiz Kürt sorunu. HDP, gövdesi Kürtler olan ama dalları Türkiye’nin halklarından oluşan bir model. Son 6 yıla baktığınızda büyük bir başarı hikayesi” dedi.

GÖVDEMİZ KÜRT’TÜR EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİMİZ KÜRT SORUNU

Partide zor bir dönem mi yaşanıyor? sorusuna ‘Hayır’ cevabını veren Mithat Sancar, HDP’nin olgunlaştığını söyledi. Bileşenlerin bir arada olmasının soruna yol açtığı ifadesini “Bana sıkıntılı geliyor” diye eleştirerek şunları dile getirdi:”Bizden önce kurulmuş partiler esas Kürt sorunu odaklı çalıştı. Biz onların mirasçıyız. Gövdemiz Kürt’tür. Bizi kuran Kürt siyasal geleneği. Kürt siyasal geleneği tecrübeleri, bedelleri üzerinde inşa edilmiş bir parti. Seçmenin yüzde 80-90’ı, belki daha fazlası Kürt. En önemli önceliğimiz Türkiye’nin ve bütün sorunların kilidi gördüğümüz Kürt sorunu. Gövdesi Kürtler ama dalları Türkiye’nin bütün halklarından oluşan bir model. Böyle bir modelin etkili iş yapması kolay değil. Son 6 yıl büyük başarı hikayesi. Bunun başarılı olduğunu görmeden sadece sorunlara yoğunlaşırsak ve bunları kronikleştirme içinde ele alırsak Türkiye’nin birikimine, kendimize haksızlık ederiz.”

SÖZLERİM CIMBIZLANDI BUNU YAPAN HDP DIŞI KÜRT ÇEVRELERİ

Kendine yöneltilen ‘HDP Kürt partisi mi?’ sorusuna verdiği ‘Hayır’ cevabı devamındaki açıklamasının görülmediğinden yakınan Eş Genel Başkan, “Sözümü cımbızlayıp günlerdir bazı kesimler eleştiriyor desem hafif kalır. Bunlar genellikle HDP dışı Kürt çevreleri. HDP içinde belki de vardır ama ben pek rastlamadım” diye konuştu.

ŞIK’IN USULÜNÜ VE YÖNTEMİNİ HAKLI BULMUYORUM

Ahmet Şık’ın istifası ile ilgili ayrıntıya girmeyi doğru bulmadığını belirterek de şöyle konuştu: “Ahmet’in kişisel olarak neler yaşadığı sorusunun muhatabı kendisi. Kendisi ortaya koymadıkça tek kelime etmem. İtirazlarını parti içinde dile getirmesini çok isterdim. Bu yolu önerdim ama o bu yolu tercih etti. Tweetinde yazdığı gerekçeyi haksız ve yanlış buldum. Usulünü ve yöntemini de haklı bulmadım.”

Vakıfbank KHK’lı hakime gönderilen parayı vermedi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder