17 Haziran 2020 Çarşamba

AKP’de Z kuşağı telaşı: Plan diye sansür hazırladılar

İktidar, 2023 seçimlerinde 7 milyonluk oy potansiyeline sahip Z kuşağı’nın ilgisini çekebilmek için 4 aşamalı plan hazırladı. AKP’li Mahir Ünal, önceki günkü MYK’da planın sunumunu yaptı.

BOLD – Anketler, 2000 sonrası doğumlu Z kuşağının 2023 seçimlerinde başat seçmen grubu olacağını ortaya koyunca AKP harekete geçti. Üç yıl sonra 7 milyona yakın oy potansiyeline erişecek Z kuşağını ikna edebilmek için dört aşamalı bir plan oluşturdu.

CEVABIMIZ DİJİTAL TÜRKİYE İLE OLMALI

Hürriyet’ten Gizem Karakış’ın haberine göre AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, önceki gün düzenlenen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, 92 sayfalık dijital medya raporu sundu. Raporda Z kuşağı için “Onların içinde doğdukları yeni medya düzeni, veri ve içerik sağlayıcılar tarafından devlet otoritesi, egemenliği ve siyaseti de aşan bir meydan okumayla karşımıza çıkmaktadır. Buna cevabımız dijital Türkiye ile olmalıdır” denildi.

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE EDİLECEK

İktidarın 4 aşamalı planı şu şekilde: Etik farkındalık ile 12 maddelik etkin kuralların daha iyi kullanımı sağlanacak Dijital farkındalık ile ilk olarak Z kuşağına yönelik farkındalık çalışması yapılacak. Z kuşağı için dezenformasyonla mücadele edilecek Yerel ve küresel farkındalık ile yasal düzenleme aşamasına geçilecek Son aşamada kapsamlı yasal düzenleme olacak.

‘GENİŞ KAPSAMLI’ SOSYAL MEDYA KANUNU GELİYOR

Sosyal medyayla ilgili kanun çalışması için hazırlıkların başladığı bilgisine yer verilen raporda ayrıca şunlar belirtildi: “Ülkemizde de sosyal medyayı terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edecek, nefret, tehdit, taciz, hedef gösterme gibi suçları işleyecek şekilde kullananlara karşı tedbirler öngören geniş bir kanun tasarısı hazırlama ihtiyacı hasıl olmuştur.”

AKP, 15 Temmuz’da Ayasofya’yı ibadete açmayı planlıyor!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder