20 Haziran 2020 Cumartesi

Trump, Erdoğan’a verdiği sözü tuttu: Halkbank savcısı görevden alındı

Mayıs 2018’de Erdoğan’a Halkbank savcısını görevden alma sözü veren ABD Başkanı Donald Trump, dediğini yaptı. Daha önce kendisine yakın isimleri de soruşturan New York Başsavcısı Geoffrey Berman görevden alındı.

BOLD – ABD Başkanı Donald Trump’ın, New York Güney Bölge Başsavcısı Geoffrey Berman’ı görevinden aldığı belirtildi. ABD medyasında yer alan haberlere göre Adalet Bakanı William Barr, cuma günü istifa etmeyeceğini duyuran Berman’a Trump’ın kararını bildiren bir mektup gönderdi. Barr, mektupta “Maalesef dün gece yapmış olduğunuz açıklama ile kamu hizmeti yerine şovu seçtiniz. İstifa etme niyetiniz olmadığını beyan ettiğiniz için Başkan’dan bugün itibarıyla sizi görevden almasını istedim ve kendisi de bunu yaptı” dedi. Berman’ın yerine resmi bir atama gerçekleşene kadar Başsavcı Yardımcısı Audrey Strauss’ın vekalet edeceği bildirildi.

Görevden alınan New York Güney Bölge Başsavcısı Geoffrey Berman

BÖYLE BİR NİYETİM YOK

Perşembe günü Başsavcı Berman’ın görevinden ayrılacağı iddia edilmişti. Ancak Berman, istifa ettiğine ilişkin haberi bakanlığın açıklamasında gördüğünü belirterek böyle bir niyeti olmadığını, Senato yerine yeni bir adayı onaylarsa ayrılacağını belirtmişti. Aynı zamanda Halkbank davasına bakan Berman, daha önce Trump’ın eski avukatı Michael Cohen ve halen Trump’ın kişisel avukatlığını yapan Rudy Giuliani gibi birçok isme ilişkin yürüttüğü soruşturmalarla tanınıyor.

OBAMA’NIN ADAMLARI!

ABD Eski Ulusal Güvenlik Direktörü John Bolton’ın kaleme aldığı kitapta, Mayıs 2018’de Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump’a bir not ileterek Halkbank’ın masum olduğunu söylediğini iddia ederek, “Trump, Erdoğan’a bu meseleyle ilgileneceğini söyledi. Davaya bakan savcıların kendisinin değil Obama’nın adamları olduğunu anlattı ve bu kişilerin yerine kendi adamlarının geçmesiyle sorunun çözüleceğini söyledi” ifadelerini kullanmıştı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder