20 Haziran 2020 Cumartesi

Prof. Dr. Ateş Kara’dan Kasım-Aralık uyarısı!

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Kasım ve Aralık’ta artış ikazı yaptı. Süreçte hayli tecrübe kazanıldığını ifade ederek “Tedavide daha başarılı durumdayız” diye konuştu.

BOLD – Pandemi başlangıcında bilgilerin kısıtlı olduğunu dile getiren Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, “Bugün tedavide daha başarılı durumdayız. O dönem hastalar daha ağır geliyordu. Şimdi klinik bulguların daha hafif olduğunu görüyoruz. Bunlar bizim avantajlarımız” dedi.

Prof. Dr. Ateş Kara

AKSAMALAR KISMİ ARTIŞA YOL AÇMIŞ OLABİLİR

Zamanla deneyim kazanıldığını belirterek ilaç uygulanması ve bunun vakti noktasında ciddi kazanım elde edildiğini kaydetti: “Rakamlarda çok ciddi düşüş elde edilmişti. 700’lü rakamlara gelinmişti. Normale de girmemiz gerekiyordu. Arada aksamalar rakamlarda kısmi artışa yol açmış olabilir.”

TAHMİNİM MEVSİMSEL ÇERÇEVEDE GELECEĞİ YÖNÜNDE

Gidişatla ilgili Haziran ve Temmuz seyrinin iyi gözlemlenmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Ateş, Kasım, Aralık ve Ocak dönemine dikkat çekerek şu uyarıları yaptı: “Edindiğimiz izlenim, Kasım’da, Aralık’ta bir miktar artış olabileceği yönünde. Ama hastalığın ağırlığındaki artışla mı yoksa mevsimsel özellikleriyle solunum yolu enfeksiyonlarıyla mı gelecek, bunu söylemek biraz zor. Ben mevsimsel özellikleri çerçevesinde geleceğini tahmin ediyorum.”

Ekonomik kriz girişimciyi de vurdu: Açılan şirket sayısı yüzde 50 azaldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder