18 Haziran 2020 Perşembe

“Kurallara uymayı gevşettik, dikkat edersek başaracağız”

Toplumun önlem yorgunluğuna kapılıp kurallara uymayı gevşettiğini kaydeden Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, böyle davranmamak gerektiğini söyledi: “Dikkat edersek başaracağız.”

BOLD – Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, pandemiyle mücadelede gücün toplum eline geçtiğini belirtti. Önlem yorgunluğuna dikkat çeken Özkan, “Kuralları biliyor ama yapmıyoruz. Önemsememe, önlem yorgunluğu denilen tedbirden yorulma, tükenmişliğe girme olabiliyor” dedi.

VAKA SAYILARININ BİN 500’E TIRMANMASI ENDİŞE VERİCİ

Türkiye’nin yatak kapasitesi açısından Avrupa’nın en iyisi Almanya’ya eş durumda olduğunu iddia eden Özkan, “Yoğun bakım kapasitemizde Almanya’ya göre ikinci sıradayız ama diğer Avrupa ülkelerinden çok çok iyiyiz. Son dönem şehir hastanelerinin açılması salgın sürecinde bize inanılmaz destek oldu” ifadelerini kullandı. Vaka sayılarının bin 500’lere tırmanmasını ‘endişe verici’ diye tanımladı.

ALMANYA VE İTALYA’DAN BİRAZ DAHA ÜSTTEYİZ

“İtalya ve Almanya’nın eğrisiyle karşılaştırırsak aslında çok güzel gidiyorduk ama bugünlerde, ikisinin şimdilerdeki hallerinden biraz daha üstteyiz” diyerek toplumun normal hayatına dönmek istediğini belirtti. Vaka sayılarının günlük 200-300’e indirilmesi gerektiğini vurgulayarak normale tam anlamıyla dönmenin yolunun sosyal mesafe, maske ve el hijyeni kurallarına riayetten geçtiğini hatırlattı.

ŞİMDİYE KADAR EMEĞİN BOŞA GİTMEMESİ LAZIM

Toplumun kurallara uymayı bildiğini fakat yapmadığını dile getiren Özkan, sözlerini şöyle tamamladı: “Önemsememe, önlem yorgunluğu denilen tedbirden yorulma ve tükenmişliğe girme olabiliyor. Bunları yapmamak gerekiyor. Dikkat edersek başaracağız. Şimdiye kadarki emeğimiz boşa gitmesin.”

Koronavirüs bir nesli vurdu: Gençlerin gelirine yüzde 10 tırpan

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder