19 Haziran 2020 Cuma

“Düzenleme kabul edilirse işçi çıkarmak zorunda kalırız”

İşsizlik sigortası işveren payını iki katına çıkaracak düzenlemeye sanayicinin tepkileri artıyor. Son olarak OSİAD Başkanı Süleyman Ekinci düzenlemenin kabul edilmesi halinde işverenlerin işçi çıkarmak zorunda kalabileceği uyarısında bulundu.

BOLD – İşsizlik sigortası işveren payını iki katına çıkaracak düzenlemeye tepkiler artıyor. İşverenin yükünü artıracağı, işçi çıkarmaya yol açacağı ve üretimi düşüreceği vurgulanıyor.

İŞÇİ ÇIKARMAK ZORUNDA KALINABİLİR

Ostim Sanayici ve İşinsanları Derneği Başkanı (OSİAD) Süleyman Ekinci, İşsizlik Sigortası Fonu’na ilişkin işveren katkı payının iki katına çıkarılmasını öngören düzenlemenin iş gücü maliyetlerini yükselteceğini belirterek, “Düzenleme kabul edilirse işverenler, işçi çıkarmak zorunda kalabilir ya da kaçak işçi çalıştırma yoluna gidebilir” uyarısında bulundu.

İSTİHDAMDA KAYIT DIŞILIK ARTAR

Ekinci, İstihdam Kalkanı Paketi’nde İşsizlik Sigortası Fonundaki işveren payının iki katına çıkarılmasının öngörülmesine karşı yazılı açıklama yaptı. İşveren ve işçi payındaki artışın yasalaşması durumunda, istihdam kayıplarının yaşanacağını, kayıt dışılığın yaygınlaşacağını, dolayısıyla çalışma barışının bozulacağını söyleyen Ekinci, “İşletmeler kendi varlıklarını devam ettirip ettirmemenin endişesini yaşıyor” dedi.

DÜZENLEMEYİ ŞAŞKINLIKLA KARŞILIYORUZ

Destek paketlerinin borçlanmayı artırdığını, ödemelerin ertelenmesi nedeniyle sonbaharda KOBİ’lerin daha büyük zorluklarla karşılaşabileceğini vurgulayan Ekinci, “İşçi ve işveren kesimi salgının ortaya çıkardığı ağır tahribatın altından kalkmaya çalışırken iş gücü maliyetlerini artıracak bir düzenlemenin gündeme gelmesini şaşkınlıkla karşılıyoruz. Hükumetimizin, çalışma barışının korunması açısından bu niyetinden vazgeçmesini umuyor ve talep ediyoruz” dedi.

“Eşimin durumu hapiste daha kötüye gidiyor, hala teşhis yok, tedavi başlamadı”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder