18 Haziran 2020 Perşembe

Sendikaların kıdem düzenlemesine tepkileri artıyor

İşçi ve işvereni istememesine rağmen hükumetin yapmak istediği kıdem düzenlemesine tepkiler artıyor. Son olarak Belediye-İş Başkanı Yurdakul, emeklinin gelirini artırmak için kıdeme dokunulmamasını istedi.

BOLD – Hükumetin kıdem tazminatında değişiklik hazırlığına sendikaların tepkisi artarak büyüyor. Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul da kıdem tazminatını fona dönüştürme girişimine sert tepki gösterdi.

EMEKLİYE, İŞÇİYE GETİRDİĞİ BİR ŞEY YOK

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre Yurdakul, hükumete “Emeklinin geliri artacakmış. Elinizi tutan mı var? Emeklilerin durumunu hemen düzeltin. Kıdeme dokunmayın” dedi. Yeni sistemin işçiye, emekçiye getirdiği hiçbir şey olmadığını belirten Yurdakul, “Finans çevrelerine rant alanı yaratılmaya çalışılıyor. Kıdem fona dönüştürülürse bu, işçi sınıfının her şeyinin elinden alındığı anlamına gelir” yorumunu yaptı.

EMEKÇİLERİ KIZILAY’DA TOPLAYIN

Yeni sistemle işçilerin büyük zarara uğrayacağını savunan Yurdakul, “Emeklilerin durumu malum. İnsanlar geçinmek için 50-60 yaşında ikinci iş arıyor” dedi. Görüşlerini Türk-İş Başkanlar Kurulu’nda da dile getirdiğini belirten Yurdakul, “Türk-İş yönetimine de söyledim. Ya bu çalışmaya son verdirin ya da emek dostlarını, emekçileri Kızılay’da toplayın. Kaynak yaratmak için kıdeme el konulamaz. El koymaya kalkanlar demokratik zeminde bunun karşılığını görür. Bu düzenlemeye emek kesiminden her kim ‘evet’ diyorsa, temsil ettiği insanlara, işçilere ihanet eder” dedi.

 

Korona da son durum: Can kaybı 21, 1304 yeni vaka

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder