18 Haziran 2020 Perşembe

İran sınırında asker ateşiyle öldüğü iddia edilen Erhan’ın ailesi adalet arıyor

Asker ateşi sonucu vurulduğu iddia edilen Erhan Görür’ün ailesi, İnsan Hakları Derneği Van Şubesine başvurdu. Anne Sıdıka Görür, müracaatında, oğlunun askerlerce vurulduğunu ileri sürüldü.

BOLD – Van Başkale Kaşkol Mahallesi’nde askerlerce açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen Erhan Görür’ün ailesi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesinden hukuki yardım talebinde bulundu. Ailenin yazılı anlattığı başvuruda, Görür’ün askerlerce bulunduğu belirtilerek “Erhan’ın cansız bedeni yerde, iki asker başında durmuş şekilde görülüyor” denildi.

Anne Sıdıka Görür, başvuruda olayı şöyle anlattı: “Erhan ve arkadaşları gece 11.00 sularında köyün 400 metre uzağında kaçak sigara almak için gitmişti. Gece saat 01.00 sularında silah sesleri duyuldu. Erhan yaralıyken Yaşar’ı arayarak, vurulduğunu söylüyor. Daha sonra köylülerin ve ailelerin haberi oluyor. Sonra muhtar duyuyor ve olayın olduğu yere gidiyor. Yaralı Saim ve Yılmaz’ı görüyor. Askerlere Erhan’ı soruyor. Askerler, kaçtığını söylüyor. Daha sonra Erhan’ın cansız bedeni yerde iki asker başında durmuş şekilde görülüyor. Muhtar, Erhan’ın cansız bedenini kendi arabasıyla köye getiriyor. Vücudunda, isabet eden 4 kurşun tespit edildi.”

SAİM YILMAZ ADLI KİŞİ YARALI BULUNMUŞTU

14 Haziran’da meydana gelen olayda Kaşkol köyünde Erhan Görür, gece yarısı askerlerce, vurulmuş halde bulunmuştu. İran sınırının sıfır kilometresindeki aynı köyden Saim Yılmaz adlı kişi ise yaralı vaziyette hastaneye kaldırılmıştı.

Türkiye-Gürcistan sınırında rüşvet kaosu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder