17 Haziran 2020 Çarşamba

Özel’den partilere davet: “Yıpranma payını ele alalım”

CHP’li Özgür Özel, gazetecilerin yıpranma hakkına dair Anayasa Mahkemesi kararıyla ilgili Meclis’in 9 ayda düzenleme yapması gereğini hatırlatıp çağrı yaptı: “Kanun teklifi komisyonda bekliyor.”

BOLD – Anayasa Mahkemesi (AYM) fiili hizmet zammından sadece sarı basın kartı sahiplerinin yararlandığı gerekçesiyle ilgili düzenlemeyi 25 Aralık 2019’da iptal etti. Yeni adım için de Meclis’e 9 aylık süre verdi. Söz konusu zamanın dolmak üzere olduğunu belirten CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, meselenin ele alınması için partilere çağrıda bulundu.

PARLAMENTO BU KONUDA ADIM ATMAK ZORUNDA

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre Özel, “Sarı basın kartının nasıl ve kimlere verileceği artık Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda. Yanlış bir iş. Bu noktada Saray’ın tam hâkimiyeti, muhalif gazetecilerin, yayın kuruluşlarının haklarını gasp eden pratiğe dönüşmüştür. Pandemi gibi kritik bir dönemde gazetecilerin yıpranma hakkının tesisi noktasında parlamento adım atmak zorundadır. Eskişehir Milletvekilimiz Utku Çakırözer’in ilgili kanun teklifi, komisyonda bekliyor” ifadelerini kullandı.

İŞ KOLU BARAJI MUAFİYETİNE DE DİKKAT ÇEKTİ

Özel, sendika yasasında getirilen iş kolu barajı muafiyetiyle ilgili de düzenleme yapılması gerektiğine işaret etti. Muafiyetin geçen yıl 1 yıl süreyle ertelendiğini anımsatarak “Süre uzatımının neredeyse yarısı pandemiyle geçti. Süreçte her şeye süre tanınıyor, bu süre uzatımı da son derece önemli” diye konuştu.

AKP’de Z kuşağı telaşı: Plan diye sansür hazırladılar

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder