20 Haziran 2020 Cumartesi

Yandaş sendika Erdoğan’ı överken kıdem tazminatı düzenlemesini unuttu

En fazla üyeye sahip ikinci işçi konfederasyonu olan Hak-İş’in kıdem tazminatı düzenlemesi hakkında tutumu hala belirsizliğini koruyor. Başkan yardımcısı düzeyinde yapılan açıklamada ise kıdem eleştirisi yerine AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a övgüler dikkat çekti.

BOLD – İşçilerin en temel haklarından olan kıdem tazminatı konusunda değişiklik çalışmaları devam ederken, 666 bin 303 üyesiyle ikinci en fazla üyeye sahip işçi konfederasyonu olan Hak-İş’in bu konudaki tutumunun ne olduğu bilinmiyor.

ARSLAN’DAN HALA BİR AÇIKLAMA YOK

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre bakanlıkta ve Cumhurbaşkanlığında gerçekleştirilen toplantılara katılmasına karşın Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan dün itibarıyla kamuoyuna yönelik hiçbir açıklama yapmadı. Arslan adına genel başkan vekili Osman Yıldız değerlendirmede bulundu. Ancak konu hakkında konfederasyonun tutumunun ne olduğu yine anlaşılamadı.

AÇIKLAMADA CUMHURBAŞKANINA ÖVGÜ

Yıldız, şunları kaydetti: “Görüşmede, Cumhurbaşkanımızın sosyal diyaloğa verdiği önem memnuniyetle görülmüştür. Arslan, kıdem tazminatı konusunda, işçilerin beklentileri, haklar, süreç gibi konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunmuş, konfederasyonumuz Hak-İş’in görüşleri, sorunlar ve yaklaşımımızı bir bütün olarak ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafların süreçlere katılımını sağlaması ve ortaklaştırma arayışlarına her zaman olduğu gibi değer verdiğini görmekten büyük memnuniyet duyduk. Bu çerçevede, sosyal taraflar arasındaki diyaloğun her zaman güçlü olmasını arzu eden Hak-İş Konfederasyonu olarak, bundan sonra da diyaloğun güçlendirilerek artırılacağını belirtmek istiyoruz.”

“Eşimin durumu hapiste daha kötüye gidiyor, hala teşhis yok, tedavi başlamadı”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder