18 Haziran 2020 Perşembe

Patronlar kesintinin arttırılmasındaki rahatsızlığı Saray’a iletti

İşçi ve işverenin talebi olmamasını rağmen kıdem tazminatını gündeme alan hükumet, işsizlik sigortasında işveren payının arttırılması için de çalışmalar yürütüyor. Bu durumdan rahatsız olan iş insanları, durumu TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu aracılığı ile Erdoğan’a iletti.

BOLD – Hükumetin hazırlıklarını sürdürdüğü istihdam kalkanı paketi ile işsizlik Sigortası Fonu için işverenlerden yapılacak kesintinin yüzde 2’den yüzde 4’e çıkarılmasına işveren örgütleri itiraz etti.

İTİRAZLAR ERDOĞAN’A İLETİLDİ

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile tarafların önceki günkü görüşmesine işverenler adına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol katıldı. Alınan bilgiye göre kendilerinden yapılacak kesintinin artırılmasına karşı çıkan işverenler itirazlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da iletti.

“LÜTFEN YÜKÜMÜZÜ DAHA FAZLA ARTTIRMAYIN”

İşverenlerin “eğer düzenleme çıkarsa pandemi döneminde işverenlere yapılan destek, 6 ay sonra geri alınmış olacak” şeklinde yorumlar yaptığı öğrenildi. Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir de önceki gün,“İşsizlik sigortasında işveren payının artırılacağı söyleniyor. Lütfen yapılan bu yeni çalışmalarda bizim yükümüzü daha fazla artırmayın” demişti.

Korona da son durum: Can kaybı 21, 1304 yeni vaka

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder