16 Haziran 2020 Salı

İlk bebeğini hapiste doğuran iki bebekli anne hala gözaltında

Dün gözaltına alınan iki bebekli anne Yasemin Baltacı’nın, büyük kızını cezaevinde doğurduğu ortaya çıktı. Baltacı, iki yıl önce 1 günlük bebeğiyle hapse gönderilmişti.

BOLD – Ev hanımı Yasemin Baltacı (29), Mersin savcısının verdiği kararla Çorlu’da dün gözaltına alınıp Mersin Asayiş Şube’ye götürüldü. Aslında bu ona yapılan ikinci gözaltıydı. Baltacı, 17 Temmuz 2018’de 9 aylık hamileyken, doğuma iki hafta kala Mersin’de gözaltına alınmıştı.

19 Temmuz 2018’de mahkemeye çıkan Baltacı Sivas 3. Ağır Ceza Mahkemesinin kararıyla tutuklanıp Tarsus Cezaevine gönderilmişti. Şimdi bir buçuk yaşında olan Zeynep, 27 Temmuz 2018’de Tarsus Kadın ve Doğum Hastanesinde dünyaya geldi. Bir gün sonra annesiyle birlikte tekrar hapse gönderildi.

Doğum yapmak üzere olan bir kadının hapse gönderilmesine tepki gösteren HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, “9.5 aylık hamile tutuklu Mersin Cezaevinde, Yasemin Baltacı’nın askerdeki esinin mesajı: ‘Eşimle ilgili tekrar paylaşım yapabilir misiniz. Birkaç güne doğum yapacak. Şu an tutuklu.’ Doğum yapmak üzere olan kadını yasaya rağmen tutanlarla mücadeleye ara verirsem Allah beni affetmesin!” demişti.

Bir günlük bebekken hapse gönderilen Zeynep ve annesi, sosyal medyada oluşan tepkiler ve Gergerlioğlu’nun çabaları sonucunda 30 Temmuz 2018’de tahliye edildi.

GEÇİNEBİLMEK İÇİN TEKİRDAĞ’A TAŞINDILAR

Yasemin Baltacı ve bebeği serbest bırakıldıktan sonra Baltacı ailesi Tekirdağ Çorlu’ya taşındı. Yasemin Baltacı’nın eşi orada iş bulabilmişti. Zeynep büyüdü, 19 aylık oldu. Bu arada ikinci kızları Meryem (9 aylık) dünyaya geldi. Yasemin Baltacı, iki bebeği olmasına rağmen dün Çorlu’da yine gözaltına alındı ve arabayla bütün gün süren uzun bir yolculuktan sonra bu sabah Mersin’e götürüldü. Halen daha gözaltında tutuluyor.

İKİSİ DE ANNE SÜTÜYLE BESLENİYOR

Cemaat soruşturmaları kapsamında tanık ifadelerine dayanılarak ikinci kez alınan Baltacı’nın kızları da Çorlu’daki emniyete götürüldü. Çünkü ikisi de anne sütüyle besleniyor. Hiç olmazsa küçük çocuğun annesinin yanında kalması gerektiği belirtildi. Ancak Mersin savcısı ailenin bu isteğini kabul etmedi. “Çocukları buraya getirmeyin, baba almıyorsa Çocuk Esirgeme Kurumu’na gönderin” talimatı verdi. Babası bebeklerin Çocuk Esirgeme Kurumu’na gönderilmesine müsaade etmedi.

GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI

Mersin Asayiş Şube’ye götürülen Yasemin Baltacı’nın ne zaman mahkemeye çıkacağı belli değil. Gözaltı süresi bugün uzatıldı. Kızları ise annesinin yanına süt alabilmek için getirilip götürülüyor.

Yasemin Baltacı ve kızları Zeynep ve Meryem ile.

Savcı gözaltına aldırdığı annenin bebeklerini Çocuk Esirgeme’ye göndermeye çalıştı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder