18 Haziran 2020 Perşembe

Katar’dan kiralanan ambulans uçaklara bile uçuş garantisi verdiler

Katarlı Gulf Helikopters Şirketine ait olan Red Star Havacılıktan 2018-2022 tarihleri arasında kiralanan ambulans uçaklar için de garanti verildiği ortaya çıktı.

BOLD – Katarlı Red Star Havacılık Şirketinden 4 yıllığına, Sağlık Bakanlığına bağlı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü hizmetleri için kiralanan ambulans uçaklar için yapılan anlaşmanın detayları ortaya çıktı.

Bakanlık, 19 Şubat 2018 tarihinde iki adet ve en az iki hasta taşıma kapasiteli uçağı Katarlılardan 126 milyon TL’ye kiraladı. BirGün gazetesinin haberine göre ambulans uçakların 18 Haziran 2018 ile 18 Haziran 2022 yılları arasında dört yıl boyunca kullanılacağı belirtildi. Bakanlık ile Katar ortaklı şirket arasında imzalanan sözleşmeye göre, şirkete günlük iki saatlik uçuş garantisi verildi. Sağlık Bakanlığı, ambulans uçakların hiç havalanmadığı günler için iki saatlik uçuş bedeli garantisi verdi.

SÖZLEŞMENİN DETAYLARI

Ambulans Uçakların İşletilmesine Dair Genel Esaslar adlı Sözleşmenin detayında ise şu ifadeler yer aldı, “Hava ambulansların konuşlanma yeri Gaziantep ve İzmir olacaktır. Bir ambulans uçak için ödeme garanti edilen günlük uçuş saati günde iki saattir. Ambulans uçağın tamamı için ödenecek toplam kira bedeli, uçak için günlük üç saat uçuş bedeli dikkate alınarak hesaplanır. Uçuş sürelerinin garanti edilen uçuş saatlerinden fazla olması durumunda, fazla hak edişe esas uçuş süresi için ödenecek uçak bedeli, bir saatlik uçuş fiyatı üzerinden hesaplanarak yükleniciye ödenecek ve garanti edilen uçuş saatinin tamamlanmaması durumunda da eksik ödeme yapılmayacak.”

Gülüşken’i İsveç’ten getiren uçakta Katar ortaklığı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder