19 Haziran 2020 Cuma

Türk-İş yargıya gitti: Samsun Atakum’a 80 milyon liralık 8 katlı kütüphane yapacaklar!

Cumhurbaşkanlığı yerleşkesindekinden sonra Türkiye’nin ikinci büyük kütüphanesi için protokol imzalandı. Samsun Atakum’da ‘Türk-İş Eğitim Merkezi alanı’na inşası planlanan yapı 80 milyon liraya mal olacak.

BOLD – Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atakum’daki Türk-İş Eğitim Merkezi’nin bulunduğu alana 8 katlı kütüphane yapma kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı protokolü imzaladı. 44 yıllık Türk-İş Hizmet binası, konferans salonu ve otel hizmeti veriyordu ve 25 milyon lira bedelle satışa çıkarılmıştı.

AKP’li Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir (sol) ile Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal

İLK DURUŞMA YAPILMADAN BU DURUMLA KARŞILAŞTIK

Cumhuriyet’ten Cemil Ciğerim’in haberine göre Büyükşehir Belediyesi bölgeyi, sosyal tesisten eğitim alanına çevirince, 20 Şubat’ta yapılması gereken ihale iptal edildi, kütüphane inşası kararı alındı. Türk-İş Konfederasyonu Samsun İl Temsilcisi Şaban Çılgın, “Alan bizim. Büyükşehir Belediyesi haberimiz olmadan sosyal tesis alanını eğitim alanına çevirdi. İtirazlarımızı yaptık, dikkate alınmadı. Satış ihalesi de bu nedenle iptal oldu. İmar planının iptali konusunda dava açtık. Davanın ilk duruşması yapılmadan bu durumla karşı karşıya kaldık. Hayretler içerisindeyiz” dedi.

AKP’li Kılıç’ın davasına bakan hâkim tayin edildi: “Yargı AKP militanlarına teslim”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder