17 Haziran 2020 Çarşamba

Nakide sıkışan vatandaş kredi kartına başvurdu

Salgın nedeniyle devletten beklediği desteği alamayan vatandaş, çareyi kredi kartlarında aradı. Kredi kartı başvuruları mart, nisan ve mayıs aylarında katlanarak arttı.

BOLD – Koronavirüs sürecinde vatandaşın nakit akışının azalması nedeniyle kredi kartı başvurularına talep arttı. Salgının azalması durumunda gelecek ay kredi kartı başvurularının salgın öncesine dönmesi bekleniyor.

Türkiye’de yeni tip koronavirüs vakalarının ilk olarak görüldüğü mart ayında bir önceki aya göre kredi kartı başvuruları yüzde 110 arttı. Kredi kartı başvurularındaki artış nisan ayında da yüzde 110 artarken mayıs ayında artış hızı yüzde 93 ile devam etti.

NAKİT AKIŞINDAKİ DARALMA KARTA YÖNLENDİRDİ

Hesapkurdu.com verilerine göre, Türkiye’de mart, nisan ve mayıs aylarının genelinde kredi kartı başvuruları ortalama yüzde 104 arttı. Normalleşme hamleleriyle birlikte haziran ayında düşüşe geçen kredi kartı taleplerinin, temmuz ayında, salgının gidişatıyla ilgili aksi bir durumun olmaması durumunda, eskiye döneceği öngörülüyor. Salgın dönemindeki artışta temel olarak nakit akışındaki daralma ve ekonomideki olası belirsizliğin büyük bir etkisi olduğu belirtiliyor.

“Doğum günüm yaklaşıyor anne, babam ne zaman gelecek?”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder