17 Haziran 2020 Çarşamba

“Doğum günüm yaklaşıyor anne, babam ne zaman gelecek?”

39 aydır babasından uzak olan, 4. evre kanser hastası Selman Çalışkan’ın (6) bugünlerde annesine sorduğu tek bir soru var…

BOLD ÖZEL – Bir yıldır beyin kanseri tedavisi gören Selman Çalışkan, dün yine kemoterapi için annesiyle birlikte Manisa’dan İzmir Tepecik Hastanesi’ne gitti. Oğlunun durumunun günden güne kötüye gittiğini söyleyen Emine Çalışkan, “Tümör beyinciğin üzerinde, denge merkezinde olduğu için dengesi çok bozuk. Yamuk yumuk sendeleyerek yürüyor. Çok sık düşüyor. Selman şu anda 19 kilo. İlacını kilosuna göre veriyorlar” dedi.

15 Temmuz 2013 doğumlu Selman, 4 yıldır babasına hasret. 39 aydır Manisa T Tipi Cezaevinde tutuklu olan edebiyat öğretmeni Rasim Çalışkan, hastalık sürecinde oğlunun yanında olamadı. Bir ay sonra 7 yaşına girecek olan Selman annesine bugünlerde “Anne doğum günüm yaklaşıyor. Babam ne zaman gelecek” diye soruyor.

“VERECEK CEVAP BULAMIYORUM, BOĞAZIM DÜĞÜMLENİYOR”

“Ona verecek cevap bulamıyorum boğazım düğümleniyor.” diyen anne Çalışkan, “Ara ara hep babam bana ne hediye alır acaba, diyor. Boya ve zeka kitabı alıyorum ara sıra, bunları sana baban gönderdi diyorum, çok mutlu oluyor.” ifadelerini kullandı.

Selman’ın dün İzmir Tepecik Hastanesinde kemoterapi günüydü. Her kemoterapiden sonra 3 gün ateşlenen Selman ve annesi, Manisa’dan İzmir’e akrabaları ya da komşularının arabasıyla gidip geliyor. Tereyağı satarak hem üç çocuğunu hem de hapisteki eşinin ihtiyaçlarını karşılayan Emine Çalışkan, bir umut deyip bekliyor.

DOSYASI YARGITAY TARAFINDAN ONAYLANDI

672 sayılı KHK ile ihraç edilen Rasim Çalışkan Cemaat soruşturmaları kapsamında 17 Mayıs 2017’de tutuklandı. 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Çalışkan’ın dosyası Yargıtay tarafından onaylandı. En son Manisa Erkek İmam Hatip Lisesi görev yapan Çalışkan 17 yıllık öğretmendi.

OĞLUNU BİR KEZ GÖREBİLDİ

Beyninde 5 cm büyüklüğünde tümör tespit edilen Selman, 28 Haziran 2019’da İzmir Atatürk Hastanesinde ameliyat edildi. Beyinciğin üzerinde, denge merkezinde çok küçük bir parça alınabildi. Selman o parça alındıktan sonra felç oldu. Sol kolu sol bacağı hiç oynamıyor, annesinin aldığı yürüteç ile yürümeye çalışıyor. Yüzünün de yarısı felç.

Rasim Çalışkan’a, hastalık sürecinde oğlunu bir kez görme izni verildi. Ameliyattan sonra Temmuz 2019’da savcılık izniyle evinin kapısına kadar elleri kelepçeli götürülen Çalışkan sadece 5 saat oğlunun yanında kalabildi. Çocuğunun hastalığından dolayı ceza infaz ertelemesi için Manisa 3. ve 4. Ağır Ceza Mahkemesine 4 kez dilekçe yazan Çalışkan’ın dilekçelerine de bugüne kadar hiçbir cevap verilmedi.

İkinci Ahmet Burhan vakası: Baba tutuklu, çocuk beyin kanseri, anne yalnız ve çaresiz…

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder