20 Haziran 2020 Cumartesi

“Derin devletin adamı mısınız” sorusuna Metin Feyzioğlu’ndan manidar cevap

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Derin devletin adamı mısınız” sorusuna ilginç bir cevap verdi. “Ben devletin menfaatlerini hukuk çerçevesinde korumakla görevli bir örgütün başkanıyım. Devletin milli politikasına karşı tek bir cümlesini duyamazsınız. Ölürüm de bunu söylemem” dedi.

BOLD – AKP’nin ‘çoklu baro’ teklifine karşı baroların başlattığı Savunma Yürüyüşüne katılmayan ve desteklemeyen Feyzioğlu, yürüyüşü “Yargının sorunlarını çözmek için midir, yoksa başka bir şey için mi?” sözleriyle eleştirdi.

CNN Türk’te Hakan Çelik’in programına katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, baro başkanlarının AKP’nin baroların yapısını değiştirme girişimine tepki için başlattığı yürüyüşle ilgili konuştu. Yürüyüşün yargının sorunlarını çözmek için yapılmadığını ima eden Feyzioğlu, “Bir kere 80 baro yürümüyor, bu onların demokratik hakkı. Sorun gerçekten bu yürüyüş avukatların yargının sorunlarını çözmek için midir. Yoksa başka bir şey için midir?” ifadesini kullandı.

Feyzioğlu açıklamalarının devamında, “Bugün yargıya dair hepimizin daha sorunu var. Daha güvenilir bir yargı istiyoruz. Denetim mekanizmalarının olmasını istiyoruz. Bu amaçla çok adım atılıyor. Ama bu hemen çözülmez. Yılların birikimi var. Bunu çözmek kolay değil” diye konuştu.

DERİN DEVLETİN ADAMI İDDİASINA CEVAP VERDİ

Canlı yayında ‘derin devlet’ iddialarına da yanıt veren Feyzioğlu, Hakan Çelik’in “Derin devletin adamı suçlamalarına ne diyorsunuz?” sorusuna şöyle cevap verdi: “Ben devletin menfaatlerini hukuk çerçevesinde korumakla görevli bir örgütün başkanıyım. Amerikan Barolar Birliği de Alman Barolar Birliği de bunu yapar. Siz Alman Barolar Birliğinin Alman devletinin milli politikasına, milli duruşuna karşı tek bir cümlesini duyamazsınız. Benden de duyamazsınız. Ölürüm de bunu söylemem.”

İSTANBUL BAROSU BAŞKANINI HEDEF ALDI

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu’nu Grup Yorum üzerinden eleştiren Feyzioğlu şunları söyledi: “İki tane alçak savcımızı şehit ettiler. Bu savcıyı şehit edenleri kimse kahraman ilan edemez. Bir müzik gruba var. Müzik grubuyla bizim işimiz olmaz en fazla dinlemem. Ama bu müzik grubu bir konserine savcımızı şehit eden katillerden birinin ailesini telefonla bağlıyor. ‘Hepimiz Şafak Yayla’yız’ diye sloganlar… Şafak sizinle gurur duyardı diye konuşmalar. Bu müzik grubuna terör örgütü övdüğü için konser yapılmasına izin verilmiyor. Yargıya gidersiniz dedikleri doğru değilse kaldırtırsınız. İstanbul Baro başkanı her gün gittiği Adliye’ye adı verilen şehit savcıyı öldürenlerin ardından ‘sadece türkülerini söylemek istiyordu’ diye ağıt yakması normal mi? İstanbul’un 48 bin avukatından kaçı buna ‘normal’ der. Savcıyı şehit edenler kahraman ilan edilmez.”

“Eşimin durumu hapiste daha kötüye gidiyor, hala teşhis yok, tedavi başlamadı”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder