19 Haziran 2020 Cuma

AKP’li Kılıç’ın davasına bakan hâkim tayin edildi: “Yargı AKP militanlarına teslim”

İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, hâkim eşi Sabahat Bahşi’nin görev yerinin eski AKP’li Bakan Akif Çağatay Kılıç’ın taraf olduğu dava sebebiyle değiştirildiğini iddia etti: “Yargı, AKP militanlarına teslim.”

BOLD – Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) yaz kararnamesi ile görevi değişen yargı mensuplarından biri de Ankara 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi Hakimi Sabahat Bahşi oldu. İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Bölge Adliye Mahkemesi’ne atanan eşi Sabahat Bahşi’nin eski AKP’li Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın taraf olduğu bir davanın hâkimliği sebebiyle tayin edildiğini iddia etti.

İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi

SİYASİ KİMLİĞİM ÜZERİNDEN TARAFSIZLIĞI TARTIŞILDI

Feridun Bahşi, eşinin atamasından 3 gün önce eski Bakan Kılıç’ın reddi hâkim talebinde bulunduğu bilgisini paylaştı. Reddi hakim gerekçesinde kendisinin siyasi kimliği üzerinden hâkim eşinin tarafsızlığının ve objektifliğinin tartışmaya açılmak istendiğini ileri sürdü. “Emekliliğine az kalmış. Ufak bir tazminat davası sonucunu etkilemek için önce reddi hâkim talebi, sonra görev yeri değişikliği. Adalet Bakanı Gül’den randevu istedim ama alamadım. Yargı AKP militanlarına teslim edildi” diye konuştu.

10 günlük bebeği ve 2 yaşındaki kızıyla tutuklandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder