19 Haziran 2020 Cuma

Sanayiciden hükumete uyarı: Üretim ve istihdam azalır

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanı Memiş Kütükcü, İşsizlik Sigortası Fonundaki işveren payının artırılmasını öngören düzenleme konusunda hükumeti uyardı. Kütükçü, düzenlemenin sanayi üretimi ve istihdama olumsuz yansıyacağının altını çizdi.

BOLD – Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, İşsizlik Sigortası Fonundaki işveren payının artırılmasını öngören düzenlemenin sanayi üretimini tedirgin ettiğini vurgulayarak, kanun değişikliği hazırlığından vazgeçilmesini istedi.

İŞVERENİN YÜKÜNÜ ARTIRIR

Normalleşme süreci ile birlikte OSB’lerde toparlanma sürecinin başladığına dikkat çeken Kütükcü, yapılmak istenen düzenlemeyle işverenin yükünün artacağını ve sanayi üretimini frenleyeceğini vurguladı. Kütükcü, organize sanayi bölgeleri ülkenin sanayi üretiminin yüzde 34’ünü, istihdamın da yüzde 36’sını gerçekleştirdiğinin altını çizdi.

İSTİHDAMA OLUMSUZ YANSIR

Kütükçü, şunları kaydetti: “Yaraların sarılmaya çalışıldığı dönemde yapılması istenen bu düzenleme, sanayi üretimine ve istihdama olumsuz yansıyacaktır. Biz üretim kararlılığı gösteriyoruz. Devletimizin de bu konuda hassasiyet göstermesini ve bu kanun hazırlığından vazgeçmesini talep ediyoruz.”

“Eşimin durumu hapiste daha kötüye gidiyor, hala teşhis yok, tedavi başlamadı”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder