19 Haziran 2020 Cuma

Bir anne daha adalet arıyor: “Yavrumun çalınan yaşam hakkı için mücadele ediyorum”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait harfiyat kamyonunun altında kalarak can veren Şule İdil Dere (23) davası yine ertelendi. Dava 7 bilirkişi raporuna rağmen 4 yıldır sonuçlanmıyor.

BOLD – Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda hafriyat kamyonun altında kalarak hayatını kaybeden Şule İdil Dere’nin davası bir türlü sonuçlanmazken anne Nesrin Aslan, kızının ölümünü pişkince unutturmalarını kabul edemediğini söyledi.

Yoğurtçu Parkı yaya-bisiklet yolunda Kurbağalıdere’den balçık taşıyan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hafriyat kamyonunun neden olduğu kaza 12 Mayıs 2016’da meydana geldi. Mahkeme sürecinde 7 kez bilirkişi raporu istendi. Raporların hepsinde Şule İdil Dere kusursuz çıktı.

Cumhuriyetin haberine göre her duruşmada gözyaşı döken anne Nesrin Aslan, “Kıyametimin koptuğu ilk gün, yani kızımı kaybettiğimden beri ‘düşmanım için bile dilemem’ dedirten büyük acıyla yaşar gibi yapıyorum. Çünkü İdil’in güçlü annesi olmalıyım. Kızım için yapmam gerekenler var. Yavrumun ihmal ve iş bilmezlikle çalınan yaşam hakkı için mücadele içinde olmam gerekiyor. Gücümü de sadece bu kavgadan alıyorum. Tabii ki kimse geri getiremez ama bu kadar rahat ve pişkince unutturmalarını da kabul edemem” dedi.

Şule İdil Dere’nin annesi Nesrin Aslan

“DEVLET SORUMLULARI KORUYOR”

Devletin sorumluları koruduğunu söyleyen Aslan, “Bir tek benim kızım değil ki ihmal ve iş bilmezliğin hayatını çaldığı yurttaşımız. Devlet kurumları ihmal ve beceriksizlik nedeniyle cinayetleri sürekli hale getirdi. Hafriyat kamyonlarıyla bitmedi. Ankara’da, Trakya’da kanlı tren kazaları, yataklarında uyuyan yavruları ezen panzerler bu ülkenin normali olmamalı. Sorumlular hesap vermeli. Daha ‘pardon’ diyen de duymadık. Kaza adı üstünde kazadır ama ihmal sorumluluktur ve demekle geçmiş olmaz” ifadelerini kullandı.

11 İBB YETKİLİSİNİN 8’İNİN SORUŞTURMASINA İZİN VERİLMEDİ

Şule İdil Dere’yle ilgili dava sürecinde savcılık, devlet memuru olan 11 İBB yetkilisinin soruşturulması için İstanbul Valiliği’ne başvurdu. Valilik, 11 İBB yetkilisinden 8’inin soruşturulmasına izin vermedi. Valilik bu kararını Dere’nin ölüm yıl dönümünde imzaladı. Dere’nin iddianamesi ölümünden 17 ay sonra tamamlandı ve İstanbul Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimliği tarafından kabul edildi. İddianamede İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin asıl işveren olduğu (İBB) ve İSTAÇ AŞ.’nin yüklenici firma olduğu kabul edilerek her iki kurumdan şoför dahil yedi kişinin “taksirle ölüme neden olmak” suçundan 2 ile 6 yıl arası hapsi istendi.

Şule İdil Dere’nin ölümüne neden olan kamyonun şoförü Nisan 2018’de verdiği ifadede şöyle demişti: “Cenabı Allah böyle nasip etmiş. Kimseye kasten bir eylemde bulunmadım. Maktulün üzerinden geçmedim. 16 tonluk bir araç bu, üzerinden geçseydim kırılmadık kemiği kalmazdı.”

Hasta tutuklu Fatih Terzioğlu hastaneye götürülmüyor: İhmalin hesabını kim verecek?

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder