20 Kasım 2020 Cuma

Ali Babacan: Kaybolan yılları iade edemezsiniz bu kul hakkıdır

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bülent Arınç’ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesiyle ilgili açıklamasını değerlendirdi. Babacan, “Kaybolan yılları siz insanlara iade edemezsiniz bu kul hakkıdır. Tüm yargı sisteminin tutuksuz yargılamanın esas olacağı bir sisteme geçmesi gerekir” dedi.

BOLD – DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Bülent Arınç’ın tutuklu yargılamalarla ilgili açıklamalarını değerlendirdi.

Babacan, “Buradan hükümete ve yargıya çağrımız; Tutuksuz yargılanma esas, tutuklu yargılanmanın istisna olacağı uygulamayı görmek istiyoruz. Kaybolan itibarı, özgürlük günlerini siz insanlara iade edemezsiniz, bu kul hakkıdır. Bağımsız ve tarafsız yargı çalışmalıdır” ifadesini kullandı.

TÜRKİYE EN YÜKSEK FAİZİ ÖDEYEN ÜLKE OLDU

Merkez Bankasının faiz artırımıyla ilgili Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Babacan, şöyle konuştu: “Sayın Erdoğan siz 2015’te dediniz ki vatanı satma yüksek faizle, yüksek enflasyonla ülkenin kaynaklarını heba etmekle olur dediniz. 2017’de enflasyonu doğuran ana sebep faiz dediniz. 2018’de faiz ne kadar düşük olursa enflasyon da o kadar düşük olur dediniz. Yine siz 2018’de Merkez’in faiz artırımının ardından o kurumun başkanını tehdit ettiniz…Yıllardır savunduğunuz tezinizin yanlış olduğunu anlayıp Merkez Bankası’na faiz artışı için izin verdiniz mi? Yoksa Merkez size rağmen mi bu kararı aldı? Dünkü karar sizin son yıllarda savunduğunuz tezinizi çürüten bir karar peki niçin ülkenin bu hale düşmesini beklediniz? Eksi faizlerin olduğu dünyada Türkiye neden en yüksek faizi ödeyen ülke durumuna düştü. Niçin ülkemizin yapılabilir kredi notunu tam 5 kademe aşağıya düşürdünüz? Bu milletin alın teriyle yıllardır biriktirdiği döviz rezervini iki yılda ne için ve ne uğruna heba ettiniz?”

Alaattin Çakıcı’nın Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit etmesiyle ilgili de konuşan Babacan, “Bu açıkça bir suç. Bu kimsenin görmediği mahalle arkasında söylenen bir tehdit değil. Ama yargımız ne yapıyor biz bir adım atarsak başımıza bir iş gelir mi diye düşünüyor. İktidar ortağının bu suç örgütü liderine sahip çıkarken kullandığı ifadeler de çok önemli” dedi.

6 yıl önce 8 milyon liraya yenilenen Meclis Başkanlığı konutu tekrar tadilata alındı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder