19 Kasım 2020 Perşembe

Yargıdan Trump’a kötü haber: Açtığı davalar reddedildi

ABD başkanlık seçimi sonrasında hile iddialarını gündeme getirip konuyu yargıya taşıyan Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ın dava talepleri reddedildi. Oyların yeniden sayıldığı Georgia’da kazananın Joe Biden olduğu kesinleşti. 

BOLD – ABD’de 3 Kasım’da gerçekleştirilen başkanlık seçiminin ardından hile yapıldığı iddialarıyla çeşitli eyaletlerde başvuruda bulunan Başkan Donald Trump’ın dava talepleri reddedildi.

HİLE İDDİALARINI YARGI REDDETTİ

Bazı eyaletlerde oy kullanımı ve sayımı sırasında hile yapıldığını savunan Trump’ın açtığı davalar da reddediliyor. Georgia’da, Trump’ın atadığı hakim Steven Grimberg, postayla gönderilen oyların sayılmaması talebini reddetti. Trump’un daha önce Michigan ve Georgia’da açtığı farklı davalar da reddedilmişti. Pennsylvania’da da postayla gönderilen oylar arasında 2 bin 200 tanesinde usulsüzlük olduğu iddiasıyla dava açan Trump’a, olumsuz yanıt geldi. Arizona’da da Trump’ın avukatlarının oyların yeniden sayılması talebini hakim reddetti.

SAYIMIN YENİDEN YAPILDIĞI GEORGIA’DA KAZANAN BİDEN OLDU

BBC Türkçe’nin haberine göre küçük bir oy farkıyla Demokrat aday Joe Biden’ın kazandığı Georgia eyaletindeki yeniden sayım sonuçlandı. Buna göre eyalette oy sayımında bir hata olmadığı ve kazananın Biden olduğu kesinleşti. Seçimlerden sorumlu üst düzey yetkili Brad Raffensperger, eyalette oyların yeniden sayımının tamamlandığını ve kazananın Joe Biden olduğunu açıkladı. Eyalette iki aday arasında sadece 14 bin oy farkı vardı. Bu oy farkı yüzde 5’in altında olunca eyalette yeniden sayıma gidilmişti.

38 yıl sonra benim yaşadığımı kızlarımın da yaşayabileceğini hiç düşünmemiştim

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder