21 Kasım 2020 Cumartesi

Neşet Ertaş’ın eski kayıtları yeniden yayınlandı

Halk müziğinin en büyük isimlerinden Neşet Ertaş’ın makara bantlara kaydedilmiş eski eserleri, temizlenerek “Bozkırın Tezenesi” adıyla CD ve LP formatında yayınlandı.

BOLD– Kalan Müzik tarafından hazırlanan kayıtlar uzun bir temizlik aşamasından sonra müzikseverlere sunuldu. Albümlerde büyük ustanın eserlerin yapıldığı döneme ait fotoğrafları da bulunuyor.

28 TÜRKÜLÜK NEŞET ERTAŞ ALBÜMÜ

Neşet Ertaş’ın 1970’li ve 80’li yıllarda yaptığı 28 eserin yer aldığı albüm iki CD ve üç LP’den (long play-uzun çalar) oluşuyor. Kalan Müzik, orijinal makara bant kayıtlarından aktardığı eserler arasında farklı isimlerle anılanları orijinal isimleriyle adlandırarak sunuyor.

BOZKIRIN TEZENESİ VE YAŞAR KEMAL

Neşet Ertaş’ın “Bozkırın Tezenesi” unvanıyla anılması ise büyük romancımız Yaşar Kemal sayesinde olur. Karıştığı bir trafik kazası sonucu 3 ay hapiste yatan Neşet Ertaş’a usta yazar Yaşar Kemal, bir kitap gönderir. Yaşar Kemal, Ertaş için imzaladığı kitapta “Bozkırın Tezenesi’ne selam olsun, geçmiş olsun” ifadelerini kullanır. Usta sanatçı da bu ismi benimseyince “Bozkırın Tezenesi” olarak anılır.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder