18 Kasım 2020 Çarşamba

Ankara için vahim iddia: Kovid-19 sebebiyle her gün 50 kişi ölüyor

Kovid-19 kaynaklı ölümlerde, Ankara’dan korkutan bir rakam geldi. Açıklanan resmi rakamların doğruluğu tartışılırken, Ankara Ortaköy Mezarlığı yetkilileri, başkentte her gün koronavirüsten 50 can kaybı olduğunu açıkladı.

BOLD – Koronavirüs kaynaklı ölümler artarken başkentten korkutan bir açıklama geldi. Ortaköy Mezarlığı yetkilileri Ankara’da her gün ortalama 50 kişinin koronavirüs sebebiyle öldüğünü ileri sürdü.

Ankara İl Hıfzıssıhha Kurulunun salgın başında aldığı karara göre, Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybedenlerin Ankara Ortaköy Mezarlığı’na defnedilmesi gerekiyor. Mezarlık yetkilileri özellikle son iki aydır Kovid-19’dan vefat edenlerin Ortaköy Mezarlığı dışında diğer mezarlıklara da defnedilebildiğini söyledi.

HER GÜN 50 KİŞİ KOVİD-19’DAN ÖLÜYOR

Ortaköy Mezarlığı’nda görev yapan bir yetkili BBC Türkçe’ye yaptığı açıklamada Kasım ayı itibarıyla Ankara’da her gün yaklaşık 50 kişinin Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini, bu sayının Mart-Nisan aylarının çok üstünde olduğunu belirterek, salgın başladığından bu yana Ortaköy Mezarlığı’na Kovid-19 kaynaklı hayatını kaybeden 950 kişinin defnedildiğini aktardı.

KOVİD-19’LULAR ARTIK TÜM MEZARLARA GÖMÜLEBİLİYOR

Daha önce Kovid-19 kaynaklı ölümler sadece Ortaköy Mezarlığı’nda defnedilirken son iki aydır bu uygulamada esnekliğe gidildiği ortaya çıktı. Bir ay öncesine dek Ankara’da Kovid-19 kaynaklı hayatını kaybedenlerin tamamının sadece Ortaköy Mezarlığı’nda yıkandığını ifade eden yetkili, son bir aydır hastanelerde de yıkama işleminin yapıldığını söyledi. Yetkili, hastanelerde ölüm sebebinin “Kovid-19 değil bulaşıcı hastalık” olarak yazılabildiğini kaydetti.

 

 

Bahçeli, Kılıçdaroğlu’na küfür ve tehdit yağdıran Çakıcı’ya sahip çıktı: Ülküdaşım

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder