18 Kasım 2020 Çarşamba

Sağlıkçılar Kovid-19 görevinden kaçmak için AKP’li torpil arıyor

Artan koronavirüs vakalarıyla birlikte sağlıkta torpil iddiaları gündeme geldi. İddiaya göre filyasyon ekibinde görevli kimi sağlık çalışanları, koronavirüs görevlerinde yer almamak için AKP’li siyasilerden torpil istiyorlar. 

BOLD – Koronavirüs bu sefer ilginç torpil iddialarıyla gündeme geldi. İzmir’de AKP’li olduğu belirtilen bazı sağlık çalışanlarının, koronavirüs görevlerine gitmemek için siyasilerden torpil talep ettikleri öne sürüldü. Hastalığın bulaşma riskinin yüksek olması sebebiyle İzmir’deki bazı sağlık çalışanlarının AKP yöneticilerini ve İzmir milletvekillerini arayıp, torpil istediği iddia edildi.

ÇOCUĞUM VAR, FİLYASYON GÖREVİ VERİLMESİN

Cumhuriyet’ten Mehmet İnmez’in haberine göre sokakta temaslı taraması yapan filyasyon ekipleri gece gündüz çalışmaya devam ediyor. Ancak İzmir’de AKP oldukları ileri sürülen bazı sağlık çalışanlarının filyasyon ekibinde görev almamak için siyasi torpil arayışına girdiği ortaya çıktı. Görevlilerin risk oranı fazla olduğundan görevlendirme yapılmaması için AKP’lileri arayıp “Bizi filyasyon ekibinde görevlendirmesinler. Çocuğum var” diyerek torpil istediği iddia edildi.

“LİSTE GÖNDERİLDİ” İDDİASI

AKP’li siyasilerin ise görevlendirme yapan il sağlık müdürlüğüne isim listesi gönderdiği iddia edildi. Siyasi torpil yanında hastane yöneticilerinin de AKP’li olmayan sağlık çalışanlarını sürekli filyasyon ekibine yazdığı ileri sürüldü. Aylardır filyasyon ekibinde görev yapan sağlık çalışanları, “Bizim de çocuklarımız ve ailemiz var. Siyasi düşüncemiz farklı olduğu için sürekli bize görev yazıyorlar. AKP’li olanlar ise isimlerini yazdırarak görev almıyorlar” diyerek ayrımcılık yapılmasına tepki gösterdi.

SENDİKA TORPİL İDDİALARINI DOĞRULADI

Torpil iddialarını doğrulayan Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol da filyasyon ekibinde görevli sağlık çalışanlarına ayrımcılık ve torpil yapıldığına şahit olduğunu söyledi. Doğruyol, “Filyasyon görevine gitmemek için sağlık çalışanları siyasilerden torpil arıyor. Filyasyon ekibi tükenmiş durumda. Siyasiler, sağlık çalışanlarının üzerinden elini çeksin. Bürokratları rahat bıraksınlar” dedi.

Bahçeli, Kılıçdaroğlu’na küfür ve tehdit yağdıran Çakıcı’ya sahip çıktı: Ülküdaşım

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder