18 Kasım 2020 Çarşamba

İstanbul’da ekmeğe yeni zam: 2 TL oldu

İstanbul’da fırıncılar, ekmek fiyatlarına ikinci kez zam yaptı. Kısa süre önce 1.25 TL’den satılan 200 gram ekmek önce 1.50 TL’den, şimdi ise 2 TL’den satılmaya başlandı. 

BOLD – İstanbul’da artan maliyetler gerekçe gösterilerek, ekmeğe bir ayda ikinci zam yapıldı. Geçen ay 1.25 TL’den 1.5 TL’ye yükseltilen 200 gram ekmeğin fiyatı şimdi de 2 TL’ye çıkarıldı. Fırıncılar fiyat artışı için valilik kararı beklemedi.

GEREKÇE: MALİYETLERİN ARTMASI

İstanbul’da ekmeğe bir ayda ikinci zam yapıldı. Gelen zamla 200 ve 220 gram ekmek, fırınlarda 2 TL’den satılmaya başlandı. Ekmeğin kilo fiyatı da 10 TL oldu. Un fiyatlarının artması ve maliyetlerin yükselmesi halinde ekmeğe zammın devam edeceğini belirten fırıncılar, bir çuval unun fiyatının kısa zamanda 89 TL’den 145 TL’ye yükseldiğine dikkat çekti.

FİYATI KOMİSYON BELİRLİYORDU

Ekmekteki gramaj ve zam farklarının temel nedeni, İstanbul’da iki farklı komisyonun ekmek fiyatı belirlemesinden kaynaklanıyor. İstanbul’da valilik ve fırıncılar odasından oluşan komisyon, yaygın olarak satılan ekmeğin fiyatını belirlerken İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı olan fırınlar da kendi fiyatlarını kendileri belirliyor.

Diğer yandan ilk ekmek zammının ardından MHP genel başkanı Devlet Bahçeli, askıda ekmek kampanyası başlatmış ve bu kampanya polemiklere sebep olmuştu.

Bahçeli, Kılıçdaroğlu’na küfür ve tehdit yağdıran Çakıcı’ya sahip çıktı: Ülküdaşım

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder