19 Kasım 2020 Perşembe

Dersler sanal ortamda ama 4 milyon öğrenci hâlâ tabletsiz

Pandemide 8 ay geride kaldı. 4 milyon öğrenci, gerekli cihazları olmadığı için uzaktan eğitimden faydalanamıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, geride kalan sürede bu öğrencilerden sadece 60 binine tablet dağıtabildi.

BOLD – Salgının tırmanışa geçmesi sonrası okullar yeniden tatil edildi. Eğitime uzaktan devam edilecek. Dağıtılacağı açıklanan 500 bin tablet bilgisayardan yalnızca 60 bini öğrencilere ulaştırılırken, 4 milyondan fazla öğrencinin uzaktan eğitime erişim imkanı bulunmuyor.

4 MİLYON ÖĞRENCİDEN SADECE 500 BİNİNE TABLET VERİLECEK

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre Kovid-19 salgınının artışa geçmesi ile birlikte uzaktan eğitim tartışmaları yeniden başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, özel sektör kuruluşları ve sivil inisiyatifler aracılığıyla gönderilen 60 bin tablet bilgisayarın öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıldığını, 30 bin tabletin daha 10 gün içinde öğrencilere ulaştırılacağını belirtti. Selçuk, “Dağıtımını gerçekleştireceğimiz 500 bin tabletin tedarik süreci tamamlanmakta olup, yıl sonuna kadar öğrencilerimize teslim etmiş olacağız” dedi.

GEREKLİ CİHAZLAR ACİLEN SAĞLANMALI

EBA’ya 11 milyon öğrencinin eriştiğini söyleyen Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, en az 4 milyon öğrencinin uzaktan eğitime erişim imkânı olmadığını vurguladı. Uzaktan eğitime erişebilen öğrencilerin de nitelikli bir erişim imkânına sahip olmadığını ifade eden Aydoğan, “Öğrencilerin aylardır uzaktan eğitime erişim sorunu devam ederken bu sorunun hâlâ çözülmemiş olması kabul edilemez. Bu, izahı olmayan bir durum. İhtiyacı olan tüm öğrencilerin uzaktan eğitime erişimi için gerekli cihazlar ve internet erişimi ücretsiz olarak acilen sağlanmalı” dedi.

38 yıl sonra benim yaşadığımı kızlarımın da yaşayabileceğini hiç düşünmemiştim

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder