20 Kasım 2020 Cuma

Pelikan grubuna ‘kamu yararına dernek’ statüsü verildi

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yakınlığıyla Boğaziçi Küresel İlişkiler Derneği’ne ‘kamu yararına dernek’ statüsü verildi. Pelikanlar olarak bilinen dernek birçok vergiden muaf tutulacak.

BOLD – Bosphorus Global olarak da bilinen ve AKP hükumetine sosyal medyada destek veren Boğaziçi Küresel İlişkiler Derneği’ne ‘kamu yararına dernek’ statüsü verildi.

Bosphorus Global’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “5. yılımıza ‘Kamu Yararına Dernek’ statüsü kazanarak girdik. Ülkemiz için çalışmaya ve Türkiye’ye hizmet etmeye devam edeceğiz” denildi.

VERGİDEN MUAF TUTULACAK

5253 sayılı Dernekler Kanununa göre kazanç paylaşma dışında, kanunlarla yasaklanmamış belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek üzere en az yedi gerçek veya tüzel kişinin bilgi ve çalışmalarını sürekli olarak birleştirmek suretiyle oluşturdukları tüzel kişiliğe dernek deniliyor. Bazı derneklere ise Cumhurbaşkanı Kararı ile ‘kamu yararına dernek’ statüsü verilebiliyor. Bu nitelik sayesinde birçok vergi kolaylığı sağlanıyor.

İbrahim Uslu’dan “Bahçeli 2021’de erken seçim çağrısı yapar” iddiası

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder