20 Kasım 2020 Cuma

Diyarbakır Barosu’ndan ‘Yargı Reformu’ tepkisi

Diyarbakır Barosu, Demokratik Toplum Kongresine yönelik soruşturma kapsamında 19’u avukat 101 kişi hakkında verilen gözaltı kararına tepki gösterdi. Baro yönetimi, “Yargı reformu, avukatlar ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin gözaltına alınmasıyla başladı” açıklaması yaptı.

BOLD – Diyarbakır Barosu, Demokratik Toplum Kongresine (DTK) yönelik yürütülen soruşturması kapsamında 101 kişi hakkında verilen gözaltı kararıyla ilgili açıklama yaptı.

Diyarbakır Barosu’na üye 17 avukat ile Şırnak ve Adıyaman Barosunda görevli iki avukatın gözaltına alındığını belirten baro, avukatlara ve sivil toplum alanında çalışan hak örgütlerine yönelik uzun zamandan bu yana sistematik bir şekilde baskı, tehdit ve gözaltı operasyonlarının yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “Yargı reformu, avukatlar ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin gözaltına alınmasıyla başladı” denildi.

Gözaltılarla hukukun ayaklar altına alındığı, yargının iktidarın emir ve talimatlarına göre hareket ederek avukatları baskı altına almaya çalıştığı belirtilen açıklamada, “Demokrasinin ve hukuk devleti olma iddiasının rafa kaldırılmasının yarattığı yıkımı ve felaketi görmeyen aklın, bu ülkenin bir arada barış içinde yaşama bağını ortadan kaldırmaya götüren yolun taşlarını döşediklerini bilmelidir” ifadeleri kullanıldı.

Kişi özgürlüğü ve güvenliği ile hukuk güvenliğini ortadan kaldıran ‘hukuk dışı’ operasyonlara son verilmesi istenen açıklamada, gözaltına alınan kişilerin derhal serbest bırakılması istendi.

Coğrafya Kader: Bu ne biçim kanun, bu ne biçim Müslümanlıktır!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder