21 Kasım 2020 Cumartesi

Saray, Kavala ve Demirtaş’ın tahliyesi için ne düşünüyor?

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş için tahliye çağırısına Saray’dan ilk cevap geldi. Tahliye için kapıları kapatmayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Arınç’ın sözleri için ise “Onlar kendi görüşlerini ifade ediyorlar” dedi.

BOLD – Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Bülent Arınç’ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkındaki sözlerine dair, “Onlar kendi görüşlerini ifade ediyorlar” dedi.

TAHLİYE TARTIŞMASINA SARAY’DAN İLK YORUM

Bülent Arınç “Osman Kavala’nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş’ın da tahliyesi olabilir” demişti. Arınç’ın sözlerine AKP içinden kimi isimler çok sert sözlerle tepki gösterirken, Saray’ın beklenen açıklaması sözcü İbrahim Kalın’dan geldi. Kalın “Cumhurbaşkanımız adına sözcü gibi konuşmuyorlar. Onlar kendi görüşlerini ifade ediyorlar, Cumhurbaşkanımız da bunları dinliyor. Tüm bunların istişareleri yapıldıktan sonra politika haline gelmesi Cumhurbaşkanımızın iradesiyle olan bir şey. Gerçekten çok dinleyen, istişare eden, not alan bir liderden bahsediyoruz” diye konuştu.

NTV’ye konuşan Kalın’ın sözleri, Kavala ve Demirtaş’ın tahliye edilebileceğinin sinyalleri olarak yorumlandı. Yargı reformuna işaret eden Kalın, “Bu iki isim üzerinden tartışmak istemem. Meseleyi sadece bu iki kişinin davasına indirgemek istemem. Bunlar zaten yargı reformu içerisinde konuşulan konular. Toplumdaki bazı hassasiyetleri de göz ardı etmemek lazım. Sn. Arınç bu şekilde konuştuğunda belki hukuki bir açıdan konuşuyor ama bunu yaşanan olaylardan bağımsız ele almak mümkün değil” ifadesini kullandı.

ERDOĞAN GEZİ’DEN BERAATE KARŞI ÇIKMIŞTI

Diğer yandan mahkeme daha önce Gezi Davası’nda Kavala’nın tahliyesine karar vermiş, hemen ardından yeni bir tutuklama kararı gelmişti. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tutuklama kararına saygı duyulması gerektiğini belirtirken tahliye kararı için “Türkiye ayağı içerisindeydi, bir manevrayla dün O’nu beraat ettirmeye kalktılar” demişti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder