20 Kasım 2020 Cuma

Kavala ve Demirtaş’ın tahliyesini isteyen Arınç’a çifte tepki

Katıldığı programda Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın tahliye edilmesi gerektiğini söyleyen Bülent Arınç’a, kavgalı olduğu eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile AKP’li Mehmet Metiner tepki gösterdi. Gökçek, “Cumhurbaşkanımın ve AK Partimizin fikri bu değil. Sen ne biçim AK Partilisin” diye veryansın etti. Metiner de bunun Cumhur İttifakı’na sabotaj olduğunu savundu.

BOLD – Habertürk TV’de dün katıldığı programda “Tayyip Bey adalet istiyor” diyerek Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın tutukluluğunun sona erdirilmesini isteyen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’a AKP içinden kavgalı olduğu isimlerden tepki geldi.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Arınç’a sosyal medya hesabından “Bugüne kadar bana sataşmalarına partime zarar vermemek için sustum. Ama bugün Arınç teröristlere kol kanat geren hatta çağrılarıyla isyana teşvik eden Demirtaş’a özgürlük istedi. Cumhurbaşkanımın ve AK Partimizin fikri bu değil. Sen ne biçim AK Partilisin” tepkisi gösterdi.

Eski AKP’li Milletvekili Mehmet Metiner ise, Arınç’ın açıklamalarına sosyal medya hesabından, “Biden iyi. Demirtaş cici. Kitabını herkes okumalı güzellemesi. Kavala haksız yere içerde. Demirtaş da Kavala da bırakılmalı acilen. KHK facia. KHK’dan ihraç edilenler göreve. Bütün bunları kim mi söylüyor? Devlet katından birisi. Cumhur ittifakına sabotaj! Yazık!” ifadeleriyle cevap verdi.

MAHKEMELER, SAVCILAR ÖZGÜRLÜKÇÜ DÜŞÜNSÜNLER

Bülent Arınç, dün Habertürk TV’de katıldığı programda “Ey hâkim ve savcılar; Osman Kavala’nın hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tahliye edilmesi lazım”, “Devran kitabını okudum, Belki Demirtaş hakkında fikriniz değişmeyecek ama Kürtlerin neler yaşadığını anlayacaksınız, Kürtler konusunda fikriniz değişebilir. Ben Başbakan yardımcısı iken çözüm sürecinde bazılarının tahliyesi sağlanmıştı, bunun da tahliyesi olabilir. Yargıçlar, mahkemeler, savcılar özgürlükçü düşünsünler” ifadelerini kullanmıştı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder