21 Kasım 2020 Cumartesi

Erdoğan’dan yeniden AB’ye dönüş mesajı: Kendimizi Avrupa’da görüyoruz

ABD Başkanlık seçimlerinin ardından demokrasi ve hukuk açıklaması yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AB’ye de sıcak mesajlar gönderdi. “Kendimizi Avrupa’da görüyor geleceğimizi Avrupa ile birlikte tasavvur ediyoruz” dedi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferans yoluyla bağlandığı partisinin Kütahya il kongresinde Avrupa Birliği’ne seslendi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, 10 Aralık’taki zirvede AB’nin Türkiye’ye yönelik yaptırımları konuşabileceği açıklamasından sonra konuşan Erdoğan, AB’ye olumlu mesajlar verdi. Erdoğan, “Avrupa Birliği’nden bize verdiği sözleri tutmasını, ayrımcılık yapmamasını, en azından ülkemize yönelik aleni düşmanlıklara alet olmamasını bekliyoruz. Kendimizi başka yerlerde değil, Avrupa’da görüyor, geleceğimizi Avrupa ile birlikte tasavvur ediyoruz” ifadelerini kullandı.

AKP’nin planlanan il kongrelerinin salgın dolayısıyla ertelendiğini açıklayan Erdoğan, tedbirlere uyulması çağrısı yaptı. Kovid-19 yasaklarıyla ilgili Erdoğan, “Adeta, bağrımıza taş basarak bu yöntemlere başvurmak mecburiyetinde kalıyoruz” dedi.

AB’ye de sıcak mesajlar veren Erdoğan, şunları kaydetti:

GELECEĞİMİZİ AVRUPA İLE BİRLİKTE TASAVVUR EDİYORUZ

“Doğusundan batısına kuzeyinden güneyine her karışıyla ülkemizi geliştirme, büyütme, zenginleştirme mücadelemizde yeni bir dönem başlattık. Amacımız ne içeride ne dışarıda kimseyle kavga etmek, kimsenin hakkını, hukukunu çiğnemek, meşru duruşunu bozmak değildir. Tam tersine dostlarımızla ve müttefiklerimizle daha büyük işbirliği içinde olmak istiyoruz Avrupa Birliği’nden bize verdiği sözleri tutmasını, ayrımcılık yapmamasını, en azından ülkemize yönelik aleni düşmanlıklara alet olmamasını bekliyoruz. Kendimizi başka yerlerde değil, Avrupa’da görüyor, geleceğimizi Avrupa ile birlikte tasavvur ediyoruz.”

Davutoğlu’ndan Bahçeli’ye yolsuzluk eleştirisi: Saatini 17.25’e ayarlamıştı şimdi susuyor!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder