19 Kasım 2020 Perşembe

Cemil Çiçek: Reform kelimesi çok aşındı kimse bir şey beklemesin

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün ekonomi ve yargıda reform açıklamasını adeta tekzip etti. Çiçek, “Bize topyekun bir tevbe-i nasûh lazım. Reform kelimesi çok aşındı, kimse bir şey beklemesin” dedi.

BOLD – Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, bugünkü köşesinde reform tartışmalarıyla ilgili Cemil Çiçek’le yaptığı görüşmeyi yazdı.

Eski Meclis Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek’in aradığını, reform tartışmalarıyla ilgili görüşünü aktardığını belirten Taşgetiren Çiçek’in “Reform kelimesi çok aşındı, kimse bir şey beklemesin” dediğini belirtti.

Taşgetiren’in yazısına göre Cemil Çiçek, “Bize yargı reformundan önce insan ve ahlâk reformu lâzım. Biz 459 yıldan beri yargının düzeltilmesini konuşuyoruz. Sadrazam Lutfi Paşa’nın Âsafnâmesinden, Göriceli Mustafa’nın Koçibey Risalesinden beri. Bir toplum 500 yıl adaleti arar mı” ifadelerini kullandı.

TOPYEKÜN TEVBE-İ NASÛH LAZIM

Taşgetiren Çiçek’in kendisine, “Kanunda ne eksik?” sorusunu sorduğunu ve “Bize topyekün bir tevbe-i nasûh lazım. Reform kelimesi çok aşındı, kimse bir şey beklemesin” dediğini kaydetti.

Tevbe-i nasûh, ciddî, halis ve safi olarak, gönülden, sırf günahların bağışlanmasını dileyerek, sırf Allah rızası için yapılan tevbe anlamına geliyor.

AYM: Hücrede iki gün kelepçe kötü muamele yasağının ihlali

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder