18 Kasım 2020 Çarşamba

Sağlık Bakanı Koca’nın hastanelerinde korona testi için alınan fazla ücretin iadesi istendi

Sağlık Bakanlığının yayınladığı genelgede PCR testinin ücreti 250 TL olarak belirlenmesine karşın, Bakan Koca’nın kurucusu olduğu Medipol hastanelerinde hastalardan 350 TL alındı. CHP’li Bulut, alınan fazla ücretin iadesini istedi. 

BOLD – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu özel hastanede PCR testinin 350 TL’lik ücreti, genelgede belirlenen üst sınır 250 TL’ye düşürüldü. Bakan Koca’nın hastanelerinde test için alınan fazla ücretin iadesi istendi.

ÖNERGENİN ARDINDAN ÜCRET DÜŞÜRÜLDÜ

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu özel hastanelerde PCR testi fiyatının 350 TL olmasıyla ilgili CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un önerge vermesinin ardından Medipol hastanelerindeki test fiyatı Sağlık Bakanlığı genelgesiyle belirlenen üst sınır olan 250 TL’ye düşürüldü. Fazladan alınan ücretin iade edilmesi gerektiğini kaydeden Bulut, “Fiyatların düşürülmesi olumlu bir gelişme ancak özel hastanelerin şimdiye kadar elde ettiği haksız kazanç ne olacak” dedi.

KORONAVİRÜS YENİ RANT KAPISI OLDU

Sağlık Bakanlığı’nın vatandaşları özel hastanelerin inisiyatifine bıraktığını söyleyen Bulut, “Koronavirüs özel hastaneler için yeni rant kapısı olmamalı. Sıkı bir şekilde denetimi yapılmalı. Özel hastaneler bu kadar denetimsiz mi? Sağlık Bakanlığı ne işe yarıyor? Olayın kamuoyuna yansımasının ardından özel hastaneler geri adım atıyorsa vay Türkiye’nin haline” dedi.

Danıştay da AKP’yi durduramadı: Yeşil Yol Projesi tam gaz

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder